Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-ban mit jelent a!?

Java-ban mit jelent a!?

Figyelt kérdés

2016. máj. 3. 18:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

kösz, de ezzel semmi újat nem mondtál

amúgy sis vagyok, nem bro

és nem tudom, miért kell ilyen fölényeskedő majomnak lenni

2016. máj. 3. 19:53
 12/20 A kérdező kommentje:

ok, közben rájöttem, hogy azért nem jó a true vagy a false, mert nem tudjuk, hogy done értéke mi, a lényeg, hogy done és !!done értéke ugyanaz

köszi a válaszadóknak

2016. máj. 3. 20:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Lassan, de biztosan. :)
2016. máj. 3. 20:05
 14/20 A kérdező kommentje:
Igen.
2016. máj. 3. 20:08
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez egyébként nyelvfüggő, sok helyen ami már definiálva van és nem hamis, az igaz, és ott ha még az adattípus egyezést is vizsgálni akarod, arra használják a === -t :) Én is csak nemrég tudtam meg Sis.
2016. máj. 4. 03:32
 16/20 A kérdező kommentje:
:))
2016. máj. 4. 11:33
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

A tobbiek mar kb. mindet leirtak, csak azt nem, hogy megis miert ir le valaki ilyen ertelmetlennek latszo dolgot, hogy !!done.

Egy csomo nyelvben van logikai tipus (pl. Java, Pascal, Php), de van, ahol nincs. Ilyen peldaul a C.

C-ben ugy nez ki a feltetelvizsgalat, hogy ami 0 az hamis, ami nem nulla (mondjuk tipikusan 1, de lehet akarmi mas, pl. 255 is), az igaz ertek.

Szoval ha van egy int i valtozod, akkor az if(i!=0) ugyanaz, mint ha azt irnad, hogy if(i).

Ha valamiert az i valtozodbol logika 0 vagy 1 erteket akarsz csinalni, akkor az i!=0 helyett irhatsz !!i-t is, es akkor ha 0 volt, 0 lesz, ha 1 volt, akkor 1 marad, ha meg eltero (pl. 255) volt, akkor is 1-re konvertalja (amit kesobb adott esetben kenyelmesebbn fel tudsz hasznalni).

2016. máj. 5. 15:28
 18/20 anonim válasza:

10esnek

éppen elkezdtem örülni mert marha jól leirtad kérdezőnek és érthetően frankón....-amikor az uccsó mondattal elrontottál mindent.

kár érte nagyon.

aki itt kérdez azt nem alázzuk nem ostobázzuk nem kinevetjük.

ha nagyon idegesitő-akkor elhagyjuk a terepet-szó nélkül.és itt ez a lényeg: szó nélkül.

2016. máj. 7. 13:37
 19/20 Palotás Imre ***** válasza:

18-asnak: Szerintem pedig 10-esnek igaza volt. Ugyanis a 3-as már tökéletes választ adott. Még egy példát is linkelt hozzá, ahol a done helyett egy a nevű változóval mutatta be.

Ha a kérdező valóban a Java program egy parancsára volt kíváncsi, akkor ebből meg kellett értenie. Vagy nem olvasta, vagy nem tanulta meg az alapokat sem. De utóbbi esetben miért nem a tankönyvet veszi elő?

2016. máj. 11. 09:45
 20/20 A kérdező kommentje:
Azért, mert ez az oldal arra (is) való, hogy ha valakinek gyors segítség kell, akkor itt megkaphatja.
2016. máj. 12. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!