Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java-ban mit jelent a!?

Java-ban mit jelent a!?

Figyelt kérdés

2016. máj. 3. 18:50
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
!! akart lenni, csak nem lehetett úgy kiírni
2016. máj. 3. 18:50
 2/20 A kérdező kommentje:

Egész pontosan az érdekelne, hogy mi ennek a feladatnak a megoldása:

done is a boolean variable.

What is the value of !!done ?

2016. máj. 3. 18:51
 3/20 anonim ***** válasza:

A ! a negálás, gondolom a !! a 2x negálás, vagyis semmit nem csinál. De egészen nyugodtan ki is lehet próbálni:

[link]

2016. máj. 3. 18:57
 4/20 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, de se a true-t, se a false-ot nem fogadja el (egy online kurzus feladatáról van szó)... pedig egy booleannak nem is lehet más értéke, szóval nem értem.
2016. máj. 3. 19:00
 5/20 anonim ***** válasza:

Nem csoda, mivel se a true se a false nem jó megoldás.

!!done == done

2016. máj. 3. 19:21
 6/20 anonim ***** válasza:
Mivel gondolom teszteli a kódodat done=true-val és done=false-sal is...
2016. máj. 3. 19:24
 7/20 A kérdező kommentje:

és tényleg! :)

magyarázat? hadd okuljak

2016. máj. 3. 19:26
 8/20 anonim ***** válasza:
Már leírtam/-tunk mindent. Mi a kérdés?
2016. máj. 3. 19:30
 9/20 A kérdező kommentje:

az, hogy miért ez a megoldás: !!done == done

bocs az értetlenkedésért, kezdő vagyok

2016. máj. 3. 19:32
 10/20 anonim ***** válasza:
22%

Na, mivel látom, hogy te is olyan lusta vagy, mint egy lajhár, ezért a szádba rágom az egészet.

Ugye, induljunk ki abból, hogy mi, emberek is rengeteg adattípust használunk. Használunk számokat, dátumokat, szöveges adatot, logikai típusú adatokat, stb.

Ha azt kérdem tőled, hogy mennyi 5+3, azt mondod rá, hogy 8, ami egy szám típusú adat.

Ha azt kérdem tőled, hogy mit ettél tegnap este, azt mondod, hogy sült virslit, ami szöveges típusú adat.

Ha azt kérdem tőled, hogy süt-e a nap, akkor azt mondod, hogy nem, ami egy logikai típusú adat.

Namármost a gépek is tudják mindezt. De ami neked a lényeg, az a logikai típusú adat.

Logikai értékből hála Istenne, nincs túl sok, egészen konkrétan kettő van: igaz, hamis. De mivel a programozás nyelve az angol, ezért az igaz az true lesz, a hamis a false.

Ezekkel a logikai értékekkel lehet műveleteket végezni. A legelterjedtebbek:

- ÉS (AND): Akkor lesz true, ha mindkét operandusa true. Például: true && true

- VAGY (OR): Akkor lesz true, ha legalább az egyik operandusa true. Például: true || false

- NEM (NOT): Ha az operandusa igaz, akkor hamis lesz, ha az operandusa hamis, akkor igaz lesz. Például: !true

Ez utóbbi neked a lényeg.

Ha van egy logikai típusú változód, mondjuk:

boolean a = true;

Akkor !a értéke hamis lesz. Ha !a értéke hamis, akkor !!a értéke igaz. So fucking simple, bro.

2016. máj. 3. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!