Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java programozás "megértése"?

Java programozás "megértése"?

Figyelt kérdés
Már egy ideje "tanulom" ezt a programnyelvet, de nem tud fogni rá az agyam... Nem értem meg a dolgait... Illetve normális tanárom sincsen, mivel a csávó elvállalta, hogy ingyen tanít, de nem tudja jól elmagyarázni. Mert ugyan, ő tudja, ezt láttam is a projektjeiből, de elmagyarázni nem tudja... Velem is volt már hasonló, csak nem programozásban. Viszont, hogyan kellene megértenem a nyelvet??? Nagyon szeretnék programozni, de bánt, hogy nem értek hozzá... Ötletek? Teljesen kezdő vagyok, szóval még csak annyit tudok kb., hogy az int az egy bizonyos értéket ad meg... :D
2016. ápr. 30. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Az alapok fennt vannak netem magyarul is,hello world,műveletek számokkal,nem egész számokkal karakterekkel,beolvasás kiiratás stb.

A következő lépésed a Programozáasi tételek.Ezeket kell a legtovább gyakorolni,mert sok van belőle,az alap tételek még könnyűek,de vannak bonyolultabbak.Ha a tételek mennek,utána már tudni fogod hogy hogyan tovább.És a többi nyelvet is könnyebb lesz elkezdeni

2016. ápr. 30. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
bocsi,valamiert úgy olvastam C#-t akarsz megérteni nem javat,de ettől függetlenül ugyan úgy tételek kellenek,meg alapok.Egyebként java előtt érdemes c-vel kezdeni,ha az még nem megy.
2016. ápr. 30. 14:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Oh, rendben. Köszönöm szépen!

Igazából Unity-ben hoznék össze kisebb játékokat, oda mind a kettő nyelv kell. :) Köszönöm! :)

2016. ápr. 30. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem kell oda mind a kettő csak amelyiket vàlasztod.

Egyébként meg a javascript nem java.

2016. ápr. 30. 16:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen, viszont Unity-n kívül szoktam eclipset használni. :D
2016. ápr. 30. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Unity-ben Boo, JavaSCRIPT és C# van :)

Én több mint 1 éve foglalkozok Unity-vel, ezen felül találtam még megoldásokat LUA-ra.

Meg ha úgy nézzük PHP és C++-ra is.

Neked itt nem magát a javascriptet kell megértened, hanem a programozás alapjait szerintem.

Objektum Orientált programozást kellene még tanulnod, mert szerintem az lehet a katyvasz a fejedben, mármint OOP szemléletet kellene ismerned.

Nagyjából megtudod fogalmazni, hogy mit szeretnél?

Am netről rengeteg dolgot megtudsz tanulni egyedül, főleg youtube videókból, mert sokszor nagyon részletesen magyaráznak, van néhány magyar tutorial videó is.

23F

2016. máj. 2. 08:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát, igazából nézegettem tutorialokat... Csak ugye a normálisaknak 99%-a angol... Magyarul akiket eddig láttam, hogy unity-ben programoznak, sablont használtak... Csak megtanulták, hogy mihez mit kell írni, de egyik sem mondta el, hogy mi mit csinál, és mikor használandó. Nos, röviden egy olyan játékot szeretnék összehozni, mint valóságban a S.T.A.L.K.E.R. Ugye, radioaktív zóna, cserekereskedelem, háborúk, szörnyek, táborfoglalások, inventory, lootok, stb. Szóval, egy nagyon szépen összerakott játék. :D Csak nem tudom, hogy az amit kitaláltam mennyire valósítható meg, úgy, ahogyan én szeretném. Remélem érthető. :D Viszont a témára... Honnan kellene tanulnom? A könyvekkel általában az a gondom, hogy nem tudok visszakérdezni. Teszem azt, hogy én szeretnék összehozni életet a játékosnak. Na, és ugye az "int" az egy bizonyos értéket ad meg, ugye unity-ben, ha jól tudom, akkor ez var Health = 50; Vagy hasonló... És ugye ezeket nem tudom megtanulni könyvből. És meg sem tudom tőle kérdezni, hogy mi az.
2016. máj. 2. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!