Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lesz valakiből kyber...

Hogyan lesz valakiből kyber védelmi technikus?

Figyelt kérdés

Mármint mik a lépcsőfokok? Elég egy programtervezői diploma, vagy kell mesterezni is? És onnan akkor hogyan tovább?

Tudom, hogy nem a kijelölt rovatba írtam, de gondoltam itt jobban értenek hozzá.

Fakt választás előtt vagyok, és igazából fogalmam sincs, hogy mit szeretnék csinálni. Ez érdekesnek hangzik, és nem egy monoton munkának. Programozni, eddig csak JS-ben próbálkoztam, az első néhány óra mindig fun, hogy problémákat oldok meg, de egy idő után belefáradok:/

Karrier tanács is jöhet, és az is, hogy ha csak a pénz motivál, akkor ne ezt csináljam, de leszögezném, hogy nem az az elsőszámú motiváció amiért az IT-n belül gondolkozom.

2016. ápr. 26. 04:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Magyarul úgy hívják, hogy: információbiztonság

Fakultáció... Gondolom, még érettségi sincs meg akkor.

Hogy őszinte legyek, ez egy elég rejtet szakma tudást tekintetében. Valójában ahhoz hackernek kell lenni, hogy tudj támadni. Mert a "védelmi technikus" is támad, csak nem rombol és nem lop, hanem kutakodik hibák/rések után. Ezt hívják "Etikus Hacker" vagy "fehér kalapos hackernek". Míg a "fekete kalaposok" azok adatot lopnak, túlterhelnek, leállítanak, stb.

Persze van egy köztes réteg: "szürke kalaposok". Azok inkább betámadnak ellopják az adatokat, majd megfenyegetik a céget, hogy pénzért cserébe megmondják hogyan hatoltak be és törlik az ellopot adatokat.

Persze a "hacker" féle ember, elég komoly problémákat képes megtalálni. Ez a csúcsa a szakmának. DE! Ez nem azt jelenti, hogy ennyiben ki is merül. Az egész rendszerben a leggyengébb lánc szem maga az ember, és/vagy olyan elemek, amikre nem is gondolnál.

Pl.: ellopják a réz kábelt (UTP-t) -> nem lesz hálózatod -> Ha webszolgáltató vagy, akkor elérhetetlenek az oldalak.

De számos probléma is megesik: [link]

2016. ápr. 26. 08:08
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm:)
2016. ápr. 26. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!