Mik a legfontosabb kompotenciák ahhoz, hogy valakiből programozó legyen? Aki nem "úgy születik", annak sosem fog menni?
Előző: Éppen ezt akartam belinkelni... :)
Én azon a véleményen vagyok, hogy ha van egy kis affinitásod a matematikához, és szereted csinálni a programozást, annyira, hogy önszorgalomból foglalkozol is vele, akkor meg tudod tanulni.
Ha csak a pénzért akarod csinálni, akkor inkább felejtsd el!
Ez egy olyan szakma amit, ha nem szeretsz igazán és nem érdekel is, akkor bizony sokat fogsz vele szívni és keresni sem fogsz annyira jól.
Előzőnek(meg általában véve mindenkinek)igaza van, csak a pénzért kreténség egy szakmát választani.
A kérdésedre meg nem lehet normálisan választ adni, túl tág. Mintha azt kérdeznéd, hogy megterhelő-e az olyan munka, ahol vezetni kell - összehasonlíthatatlan, egy taxisofőr lényegesen kevesebb erőfeszítést öl a munkájába, mint pl egy autóversenyző.
Van, ahol keresni is tudsz vele, és nem kell kihajtanod a beled(pl webfejlesztő), és van olyan, ahol kihajtod a beled is(pl engine fejlesztő), természetesen szakadéknyi különbség van fizetésben is, de mindkettőből jól meg lehet élni. A "mikor érdemes elkezdeni" kérdésre tudok egy klassz példát, egy ismerősöm 20 éves koráig elméleti fizikusnak tanult, aztán úgy döntött, hogy hagyja az egyetemet ahogy van, és nekiáll programozni tanulni. Két évvel később felvették egy kisebb magyar céghez, kb 2,5 éve egy lényegesen nagyobbhoz, most meg külföldön van(na nem azért, mert itthon nem fizették meg, előrébb akart jutni.) Persze az ő eredményei a hozzáállásához köthetőek(gondolok itt arra, hogy nem azt a kérdést tette fel, hogy jól lehet-e keresni vele.)
Programozónak tanulok, de sosem gondoltam arra, hogy a pénzért csináljam.
Egyszerűen megy, és szeretem csinálni.
Véleményem :
1. Nem leszel jó programozó,ha azért akarsz programozó lenni, hogy jó fizetésed legyen.
2. Csak a jó programozóknak van jó fizetésük.
Talán tényleg hiány van a programozókból, de csak a jókból, akik tényleg tudnak is.
Ők viszont jól keresnek.(relatív mi számít jó fizetésnek???? :) )De ehhez elhivatottság kell, kell az hogy szeresd az egészet....máskülönben nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!