Programozás megy, de matek nem? (többi lent)
Hali!
Nos olyan kérdésem lenne, hogy az mennyire normális, hogy matekból 2es/3as tanuló vagyok, viszont a programozás 5-ös, és megértem,otthon is programozgatok hobbiból. Középsuliban tanulok informatikát,ahol heti szinten van programozásunk, 1-esem van belőle,Delphi -ben programozunk, viszont a matekot sokszor nem értem és nem jó jegyeket kapok,egyik osztálytársamnak pedig 5ös/4ese van matekból programozás meg szinte 2-es kb. szerintetek így van esélyem programozás esetleg a jövőben egyetem területén ? Véleményeket szeretnék kérni.
Programozáshoz egyáltalán nem fontos a matek. Sőt, még logikusan sem kell gondolkodnod!
Multi cégeknél sok code-monkey, kódtesztelőre van szükség, akik pontosan azt csinálják, ahogyan azt diktálják neki vagy le van írva!!!
A vicc az ebben, hogy többet is keresnek (multi cégben a pénz sosem szokott gond lenni).
Ami szükséges a pozíció betöltéséhez:
- Nulla kreativitás
- Ne pofázz senkinek, hogy ez meg az rossz
- Ne adj soha javaslatot, hogy a kód hogyan lehetne jobb
- Nem kell új programot írnod, csak a meglévő kódokat gányolnod egy előre meghatározott irányba
- soha ne tegyél panaszt, hogy egy build vagy release részlépései fölöslegesek/értelmetlenek/vevőnemkérte
Amit kínálnak:
- garantáltan nem fejlődsz se matek, se programozás, se logikus gondolkodás terén
- garantáltan leépülsz szociálisan is
- borzalmasan monoton és száraz munka
- ha eddig volt benned bármilyen nemű kreativitás, azt is kiölik belőled.
- Egy rahedli PÉNZ ellenértéknek, hogy azért mégse hagyd ott őket próbaidőn
szerintem kezdőknek, pénzéheseknek, egyetemet átbukdácsolóknak ideális munka.
Próbáld a matekpéldát programmal megoldani, hátha segít. Egy bizonyos szintig még a tételbizonyítás is megy algoritmikusan.
Az írt példák pedig úgynevezett iskolapéldák, azt kérdezik, hogy egy adott ismeretet elsajátítottál-e. Sajnos az iskola ennél tovább nem megy ebből a tárgyból se. Tűzzél ki magad elé valami érdekes célt, amire programot írnál, mindjárt más lesz a gyerek fekvése. Itt derül ki, valójában mennyire vagy kreatív, mennyire használhatóak az ismereteid. És itt fogsz ráérezni (ha szerencséd van) a matekra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!