Pascal programozási nyelvet mennyire érdemes megtanulni első nyelvnek?
Mint mondtam, népszerű a közoktatásban tanulónyelvként, de másra nem nagyon jó. Adtál egy féloldalas listát arról, miket fejlesztettek Pascalban, én meg adhatnék cserébe egy majdhogynem üres listát, hogy mennyien keresnek Pascal programozót. Döntsd el, melyiknek van nagyobb jelentősége.
Mindenesetre még mindig annál a problémakörnél tartunk, hogy miért is ne lehetne a Python hatékony tanulónyelv, hatékonyabb, mint a Pascal.
#16, te nem tudom, melyikünknek címezted ezt a kommentedet, de nagyon remélem, hogy nem nekem :D
"én meg adhatnék cserébe egy majdhogynem üres listát, hogy mennyien keresnek Pascal programozót."
Csak ehhez számold hozzá az object pascal és a delphi kulcsszavakat is. Ja, és python programozót még annyit sem keresnek.
AndyAdam:
"Sehol, de sehol nem használják, és sehol de sehol nem keresik."
Hol élsz te, valami tűzhányó kráterében?
Keresik azt azért rendesen. És egyébként a nyelvre tekintve még mindig nem kaptam értékelhető ellenérvet.
Amúgy kis fix: Amit a #22-ben írtam #16-ot, az igazából #18 akart lenni. Vagy valami ilyesmi.
'Mint mondtam, népszerű a közoktatásban tanulónyelvként, de másra nem nagyon jó.' :) ugye te sem ismered mélyrehatóbban ? Ajánlom a figyelmedbe egy pár szösszenetemet [link] és javaslom a linket oldalak 'időbélyegét' is megnézni mennyi idő volt elkészíteni. Mint a múltkor is írtam addig amíg itt egyesek polemizáltak a feladaton, kérésen és már megírtam Delphi-ben és reggel már el is ittam az árát. Ennyire nem használható :)
Windows alá egyik legjobb nyelv, a C++ után.
Talán a rendőri múltamból is idéznék: ' A törvény nem ismerése nem mentesít', tehát aki nem ismeri, ne mondjon véleményt.
robin vegyél már vissza az arcodból **zdmeg!
Oké, én is tudom hogy keresik, de amíg van pl 100 ajánlat c++ vagy c# vagy c programozóknak, van vagy 6 a pascalosoknak. Mellesleg amit pascalban meg lehet írni, azt meglehet sokkal jobb nyelvekben is.
Ja, csak hát, a hat az több mint nulla.
A sourceforge-ön a pascal a hetedik nyelv, hozzá úgy, hogy a basic megelőzi (nyilván nem a jósága okán) és a Delphi a Pascal népszerűségébe nincs is beleszámítva, az külön, lejjebb foglal helyet. A Python pedig nincs is listázva (nem véletlenül).
szerintem a kifejlesztett termék a lényeg tök minde1 miben van megírva (a usert nem érdekli), de ha mindenféle futtató környezetet kell telepíteni/frissíteni az nem túl felhasználó barát, freepascal -al pascal nyelven natív programokat tudsz írni:
Támogatott operációs rendszerek
Linux
FreeBSD
NetBSD
Haiku
Mac OS X/iOS/Darwin
DOS
Win32
Win64
WinCE
OS/2
Solaris
Symbian
MorphOS
Nintendo GBA
Nintendo DS
Nintendo Wii
Android
Támogatott processzorok
Intel x86
AMD64/x86-64
PowerPC
PowerPC64
SPARC
ARM
m68K processzorokat a régebbi verziók támogatják
Támogatott adatbázis formátumok
Advantage
Microsoft SQL Server
Interbase
MySQL
PostgreSQL
Oracle Database
Firebird
SQLite
Sybase Adaptive Server Enterprise
ODBC
FoxPro
DBase
Paradox
Text fájl alapú adatbázis [8]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!