Osx rendszeren könnyebb programozni?
Ennyi baromsagot reg hallottam....
Sok tech ceg nem veletlenul hasznal OSX-et fejlesztesre. (Nalunk is boven 90% folott vannak azok, akik Mac-et hasznalnak, a maradek linux, de fogynak.)
Sot tovabb megyek, fejleszteshez linux parti voltam, de megis vettem egy Macbookot par eve, mert sokkal jobb rajta dolgozni.
Technologiaja valasztja, de az OSX belul ugyan ugy unixos alapokon nyugszik (jo melyen), mint a linuxok es kb mindenre van ra eszkoz.
OSX-re sem tul nehez fejleszteni, attol fugg mit akarsz. Objective-C hasznos, de a C++-ban irt alkalmazasok is forduthatoak ra barmikor ugyan ugy.
Szoval hagyjuk ezt a baromsagot, hogy sokkal nehezebb, vagy legalabb fogj egyet a kezedbe, mielott hulyesegeket beszelesz.
"Sot tovabb megyek, fejleszteshez linux parti voltam, de megis vettem egy Macbookot par eve, mert sokkal jobb rajta dolgozni."
Jobb? Akkor mesélj, mégis miben jobb?
# 22:
Ide szeretném kérni a hosszú-hosszú listát amely taglalja, hogy a mac-en való fejlesztés mennyivel jobb mint a PC-s.
Ha nem fér ki egy hsz-be, akkor jöhet kettőbe, háromba .. LOL
Nem mac/pc vonalon húznék határt, hanem inkább unix/windows vonalon.
Dolgoztam én már sok rendszerrel és sok géppel. Windows alatt csak java-t és C#-ot "kényelmes" fejleszteni, esetleg Visual Studioban még dolgokat.
De ott kifújt, ha esetleg scripteket írnál vagy bármit, amihez kellene egy parancssor akkor azt felejtsd el.
Működik, de a Windowsos cmd sz*r.
Hogy miért váltottam végül linuxokról osx-re?
Mert valóban egy jobban kioptimalizált rendszer.
Nem kell kernelt fordítanod és órákat szórakozni konfigurálással, hogy maximálisan kihasználhasd a gépet. (Nem mellesleg azért linuxra velljuk be driverek néha lassan/nehézkesen érkeznek. Persze minden működik, de nem biztos hogy elsőre úgy, ahogy kellene.)
OSX alatt tök ugyan azt meg tudod csinálni, mint bármelyik linux disztróval és mellette még a folyamatos karbantartást is töredékére lehet minimalizálni.
Program telepítés ugyan úgy megvan, csak apt, yum és társai helyett ott a brew, ami nincs ott és nyílt forráskódú 99%, hogy fordul egyből, ha nem akkor a neten valószínűleg ott a válasz.
Működik és sokkal kényelmesebb is ezen dolgozni nekem.
Valóban, nem ezek fogok .Net-es dolgokat fejleszteni az valószínű, nem is azt mondom, hogy ezt lehet csak használni.
De az, hogy "sokkal nehezebb" rajta csinálni bármit is, orbitális baromság. 10+ éve még lehet így volt, ma már nagyon nem.
Igen, persze, ismeteljunk mindent n+1-szer kezzel, mert nincs is annal jobb.
Vagy hagyjuk, hogy 1-2 program magtol csinaljon "valamit", ami remelhetoleg pont az, ami kell.
Robinka, te amúgy nem a szakmában dolgozol, ugye?
Hentes vagy? Vagy gyári melós?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!