Hogyan tanuljak meg programozni, ha? (lent (
Tudom, sok ilyen kérdés volt már, olvasgattam is belőlük de ha őszinte akarok lenni akkor nem igazán merültem el bennük.
Letöltöttem a Python és a Pascalt, mert ez a 2 volt a legajánlottabb. Full kezdő, buta vagyok szóval először lehet inkább amolyan "mi is a programozás" meg 'alapfogalmak" nevű dolgokkal kéne foglalkoznom.
Ha angolul nem annyira tudok.
Ez kimaradt.
A pascal kulcsszavait meg fordítsd le magyarra. Az sokat segít majd (nincs olyan sok belőle).
"de annyira eljárt felette az idő"
Birge.
Hol használják még?
Mindenhol.
A pascal objektumorientált változata a delphi (object pascal). A C kb. olyan korú programnyelv mint a pascal, ehhez képest erősen a második-harmadik a népszerűségi listákon. A pascal nyelv nem túl népszerű, de ennek okait nem a megfelelőségében, vagy annak hiányában kell keresni.
Azonban itt nem is ezen van a hangsúly, hanem a tanulhatóságon. A legkönnyebben a pascallal és a basic-kel lehet a programfejlesztés alapjait elsajátítani. És a lényeg: Ha valaki a pascal-lal nem jut semmire, mással még annyira sem fog.
Én már láttam egy-két embert, akik önerőből akartak megtanulni programozni. Ezen emberek egyikéből sem lett programozó, pedig volt olyan köztük, aki pascallal tanult.
Ahhoz neked mi közöd van, hogy Ő miért akar megtanulni?
Na meg, éppen te miben is segíthetnél neki? Nem krumplit hámozni szeretne megtanulni. LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!