Honnan tanuljak meg programozni?
Én pont most szenvedek a Java-ról C++ra átálni. 3 évig Java-ztam, és mit ne mondjak...
Vannak olyan dolgok, ami Java-ban nincs. Plusz ott vannak a package megkötések, amik szintúgy nincs C++ban, ami zavaró. Szóval leültem egy könyvel a székbe egy kávé társaságában és olvassunk.
Persze fordítva sincs másképp. C++os meg a friend, const method-okat hiányolná meg társait.
Szóval mehet az a C++.
#3-ik
Nem gondoltál rá, hogy nem pont Windows-t használ a kérdező? Mondjuk Linux-ot. Azon, hogy C#-oznál közvetlenül? Kb. sehogy.
Kedves kérdező szerintem nem véletlenül választotta a C++ ot.
Én pedig nem értem miért van mindenki oda a C++-ért. Csak nevetni tudok azokon a programozókon akik alacsony szintű nyelveket választanak magas szintű problémák megoldásához csak azért mert az a menő vagy az a divat. Első nyelvként vagy érettségi megoldásához pedig még szörnyűbb. Van olyan helyzet ami kimondottan megköveteli a használatát, de ezek a helyzeten nagyon távol állnak a kezdő programozóktól, de még a haladóktól is.
> csak ezt szeretném használni majd
Ehem hát pont erről beszélek. Problémához válaszd a nyelvet, ne fordítva. Gondold át.
De ha C++ akkor én ezt ajánlom:
Ezen az oldalon később minden más infót is megtalálsz a nyelvel kapcsolatban, érdemes ismerni.
#7-esnek válaszolok
Azért kérlek, mert lehet natívan írni, továbbá operációs rendszer szerint optimalizálni, mivel az adott fordító megmondja, milyen rendszeren van jelenleg, és úgy szerkeszti össze a forráskódot és fordítja le.
Továbbá bináris kód a végtermék, amit ugyebár közvetlenül a CPU hajt végre.
Így: iOS, Andorid, Windows, Linux-on és képes "relatív ugyanaz" futni
- Java ugyebár platformfüggetlen, de oprendszer szerint optimalizálni nem tudsz, mivel a JRE van bízva ez, ami ugyebár nem a fejlesztő hatásköre.
Így: Amire van JRE azon képes futni
- C# az csak Microsoft rendszereken üzemel, így az kiesik a platformfüggetlen témakörből.
Így: Ahol Windows van, csak is ott.
Megj: A PC/PS/XBOX játékokat mai napig C++ban írják főleg a fentiek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!