Hogyan tanuljak meg C#-ban programozni a 0-ról?
Még gimnáziumban Visual Basicben programoztunk, de az nem elég ehhez.
Túl vagyok az első zh-n és sajnos nagyon nem jó eredménnyel.
Hiába tanultam, gyakoroltam és néztem tutorial videókat, sajnos az ottani feladatokat nem tudtam megirni.
Nagyon szeretnek megtanulni programozni de sajnos nem értem. Kérlek segítsetek.
Előre is köszönöm :)
20/L
Tudom, hogy Téged nem vigasztal, de nekem is az első nyelvem a Basic volt. A programozás 'elméletét' ebben a nyelvben sajátítottam el utána már jöhetett bármely nyelv - jó a Python-t és Java-t nem szeretem - de ha az agyad rá áll egy 'programozói' módra akkor szinte mindegy a nyelv. Az OOP sem a sátántól való dolog olyan mintha egy rekord, struktúra típust összehegeszettek volna egy rakás függvénnyel és eljárással.
A C# az egyik legkönnyebben tanulható nyelv az egyik 'apukája' a Pascal-t is fejlesztette, ami szintén könnyen tanulható.
Itt egy lista C# könyvekről, szint szerint csoportosítva, szerintem sokat segítene, ha 1-2-t elolvasnál közülük:
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nekem is mondták amúgy többen, hogy idő mire átáll az agyam a programozás logikájára.
Amúgy értem néha, hogy hogyan is kéne megoldani egy pár feladatot, de azt, hogy ezt hogy írjam bele a programba azt viszont már nem.
Szia!
Most kicsit nekem túl tág, hogy miben kéne neked segítség, de ha gondolod írj privátot, írd le kicsit konkrétabban mi kell és megpróbálok segíteni!
Mindenképp ismerkedj meg a szintaktikával először,kezdj el példa programokat írni. (Hello World!). Aztán próbáld alakítgatni. Tegyél bele bonyolultabb adatszerkezeteket,pl. tömböt. Próbálj meg keresni benne,beszúrni a tömbbe.
Ha esetleg segítség kell,szoktam skype-on órákat tartani,privátban megbeszélhetjük a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!