Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Osx rendszeren könnyebb...

Osx rendszeren könnyebb programozni?

Figyelt kérdés
2016. febr. 15. 08:48
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

ma 11:00

Tanits mester!

2016. febr. 15. 11:13
 12/30 anonim ***** válasza:
3%

"Nem hiszem, hogy túl sokszor okozott volna ez gondot."

Hogy te mit hiszel az a problémakörön kívül esik.

Attól valóban függ a dolog, hogy mit szeretne vki fejleszteni, de itt általánosságban lett a kérdés feltéve, tehát vélelmezni kell, hogy a kérdező bármilyen applikációra vonatkoztatja a kérdését.

Egy függvény megírása - úgy általában - nem lesz os-x alatt nehezebb mint más rendszeren, de egy hardver detektor, egy meghajtó program már több energiabefektetést igényel, mint windows rendszeren. A lehetőségei is szűkebbek, arról nem is beszélve, hogy az OS-X devel libje még pénzbe is kerül.

2016. febr. 15. 11:13
 13/30 anonim ***** válasza:
3%
Nem teljesen véletlen, hogy egy rakás dolgot nem portolnak OS-X-re még a nagy cégek sem.
2016. febr. 15. 11:16
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mellébeszélsz.

"Attól valóban függ a dolog, hogy mit szeretne vki fejleszteni, de itt általánosságban lett a kérdés feltéve, tehát vélelmezni kell, hogy a kérdező bármilyen applikációra vonatkoztatja a kérdését. "

Akkor gondolom osx-re is osx-en fejleszteni a legnehezebb, mert szerintem beletartozik az általános értelmezésedbe.

2016. febr. 15. 11:21
 15/30 anonim ***** válasza:
3%

"Akkor gondolom osx-re is osx-en fejleszteni a legnehezebb, mert szerintem beletartozik az általános értelmezésedbe."

Hát bocs, de ennyire hülye még te se lehetsz.

2016. febr. 15. 11:24
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

"Nem. Sokkal nehezebb."

-->

"Tehát vélelmezni kell, hogy a kérdező bármilyen applikációra vonatkoztatja a kérdését."

Döntsük már el, hogy pontosan fogalmazunk vagy sem. Ilyen igényesen specifikálsz egy problémát is?

2016. febr. 15. 11:31
 17/30 anonim ***** válasza:
5%

Itt egy példa (fórumból idézem):

"Szóval képzeljük el az alábbi helyzetet. Mac gép elindít, szüzen, úgy, ahogy a dobozból kivettem. Na most, szeretnék fejleszteni olyan szoftvert rá, ami adatbázist kezel. Milyen lehetõségeim vannak, adatbázis kezelõ, fejlesztõ eszköz, stb?

Olyan eszköz gondolom nincs, mint régen volt a Clipper vagy a FoxPro, hogy saját adatkezelése van (xBase) és nem kell Sql szerver? Mennyire adnak egy fejlesztői környezetet, úgy mint a Delphi például?"

"nem vagyok otthon se foxpro-ban, se delphiben, de az XCode elméletileg elég kényelmes IDE. (persze ízlések és pofonok, na meg azért tegyük hozzá, hogy az ms és a borland megoldásait azért nem szárnyalja túl)"

"Realbasic Professional.

Ez valami olyasmi mint a MS Visual Basic. Korlátozott mértékben lehet konvertálni a VB kódok egy részét, bár ettől nem kell csodát várni. A GUI létrehozása pillanatok alatt megoldható benne, és van benne SQL alapú adatbáziskezelés a beépített SQLite motornak köszönhetően. OS API-kat is el lehet érni belőle, bár ehhez már némi gyakorlatra van szükség. "

"Az xcode-ban lehet különböző típusu alkalmazásokat csinálni… szerintem próbáld meg a core-data document based application-t (nézd meg a tutorialt hogyan). Ott választhatsz, hogy az általad definiált document struktúrát milyen módon szeretnéd tárolni (xml, binary, sql)

Kicsit játszani kell vele, de azért össze lehet tenni egy egyszerű alkalmazást (olyat amit az access-be is egyszerűen meg lehetett csinálni)"

2016. febr. 15. 12:07
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy én értelmezem a kérdést rosszul, de az van oda írva hogy OS X rendszeren és nem az hogy OS X rendszerre. Két külön dolog.
2016. febr. 15. 23:52
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Hát igen, úgy szokás, hogy osx-en fejlesztenek windowsra, windowson linux-ra, linuxon BeOs-re, BeOS-en QNX-re, QNX-en Solarisra, Solarison OS/2-re, OS/2-n meg osx-re, nem?
2016. febr. 16. 00:33
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire szűk látókörű azért ne legyél már.
2016. febr. 16. 01:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!