Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozást hol, hogyan,...

Programozást hol, hogyan, miből érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

Teljesen kezdőként, kalandvágyból, hobbiból, elmezavarból kifolyólag belevágnék :)

Láttam egy hirdetést, ahol azt ígérik, hogy online megtanítanak bárkit programozni, webfejlesztői szintig. Kicsit szkeptikus vagyok az ígérettel szemben.

Ha ingyen, netről összekukázva lehet kezdőlépéseket tanulni, az is érdekelne, vagy ha tényleg fizetős vonalon indulok el, akkor szeretnék körbenézni, hogy valóban jó minőségű legyen az oktatás.

Mindenféle tippet, javaslatot nagyon megköszönök!

2016. febr. 10. 21:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Fizetős kurzusban is valamilyen online módszerben gondolkoztam."

Coursera. Sok remek online kurzus találhat itt. Persze nagyon sokat kell mellette önállóan tanulni.

5. voltam.

2016. febr. 11. 09:08
 12/21 anonim ***** válasza:
Tudsz angolul? Ha igen, nézz körül az edx.org és coursera.org oldalakon. Nekem eléggé tetszett a CS50x kurzus (ez a Harvard kezdőkurzusa, lefilmezve). Megvannak a maga hiányosságai, de nekem alapvetően tetszett, ingyenes, és elég sok dolgot megemlít (van pl. egy kevés kriptográfia, képelemzés, egy egyszerű játék összedobása, weboldalkészítés), és teljesen ingyenes, ráadásul a saját tempódban haladhatsz. Nyilván ígérni nem tudom, hogy neked is fog tetszeni, de én a nyári vakációban elég jól elszórakoztam vele.
2016. febr. 11. 09:13
 13/21 A kérdező kommentje:

Tárgyalóképes az angolom, úgyhogy mindegy, hogy magyar vagy angol nyelvű a képzés. A főiskolai képzést is angol nyelven végeztem.

Köszönöm a tippeket, megnézem őket!

2016. febr. 11. 09:17
 14/21 A kérdező kommentje:
A CS 50x a két ajánlott oldal közül melyiken van?
2016. febr. 11. 09:17
 15/21 anonim ***** válasza:
Tanulj HTML5-öt, CSS3-at, JavaScript-et, jQuery-t, Bootstrap-et, Yii Framework 2-t és MySQL-t. Kis guglizás és már meg is van hozzá az anyag.
2016. febr. 11. 09:48
 16/21 anonim ***** válasza:
De miért tanuljon a szakmájában teljesen haszontalan dolgot? Ez a webes vonal úgy kapufa, ahogy van. Az lenne a jó, ha a szakmájában lenne plusz hasznosítható tudása. Csak a "data science" vonal is megérné.
2016. febr. 11. 16:16
 17/21 anonim ***** válasza:

"Tanulj HTML5-öt, CSS3-at, JavaScript-et, jQuery-t, Bootstrap-et, Yii Framework 2-t és MySQL-t. "

Hát pont ezt ne tanuljon. Az ebbe fektetett energia árán megtanulhat egy hasznosabb, univerzálisabb nyelvet is és ha netán igénye lesz ilyen html frontend-backend kavarásra, akkor az, a tanultak után már gyerekjáték lesz számára.

Ebbe a html bohóckodásba meg belefektet egy csomó időt és nem ér vele jószerivel semmit.

2016. febr. 11. 16:43
 18/21 anonim ***** válasza:
@Round Robin: A kérdező véletlenül nem pont webfejlesztő akar lenni?
2016. febr. 11. 16:47
 19/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Az alapokat innen jó megtanulni:

[link]

Ne egyből a legnehezebbel kezdd, ez jó alaptudást ad :)

2016. febr. 11. 17:14
 20/21 anonim ***** válasza:
18: Ha szerinted a kérdező azzal fejezi ezt ki, hogy olvasta valahol, hogy ingyen megtanítják "webfejlesztői" szintig, akkor de, nyilván az akar lenni.
2016. febr. 11. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!