FPGA vagy SoC? Melyiket érdemes tanulni?
Figyelt kérdés
SoC alatt nem a hagyományos fogalmat értem, hanem amit a Xilinx "All Programmable SoCs" néven emleget, tehát tartalmaz FPGA-t is (pl. Zynq-7000). Nyilván az FPGA nem hagyható ki, mert mindkettőnek része, de melyikre érdemes több energiát fordítani? Melyikre van nagyobb igény az iparban? Egyáltalán érdemes-e vele foglalkozni, lényegesen többet lehet-e vele keresni mint programozóként? Mert azért lássuk be, ez lényegesen keményebb dió.2016. jan. 14. 22:13
11/15 anonim válasza:
Szerintem egy több órás szívműtét nem könnyebb a programozásnál, de amit írsz az pedig nem nehezebb.
12/15 A kérdező kommentje:
Akkor miért értenek hozzá ilyen kevesen? És itt most hozzáértésről beszélek, nem arról, aki megírt életében egy multiplexert vagy egy számlálót és már komoly szakembernek tartja magát :)
2016. jan. 15. 12:41
13/15 anonim válasza:
Azért mert kevesebb embert érdekel mint a programozás. Ettől függetlenül mindkettőt nehéz komoly szinten használni, de erre az tudna reálisan válaszolni aki mind ehhez, mind a programozáshoz profi szinten ért.
14/15 anonim válasza:
Az előttem szóló megmondta, mert keveseket érdekel.
A hardverprogramozás is elég szimpla dolog alapesetben, mégis kevesen foglalkoznak vele, mert száraz, sokak számára unalmas előismereteket igényel. A hardver, a PC ismeretét, ami azért nem egy nagy durranás.
15/15 anonim válasza:
BME-re jártam. Ott 5. félévben Labor 1 nevű tárgyból volt FPGA programozás. Kb mindenki utálta. Aki nem az kb imádta, de ők kevesen voltak. Később ágazati laboron is volt, mondták ott majd "megtanítják, és majd milyen jó lesz". Hát dögunalom volt. Témalaboron PSoC-ztam, hát teljesen más világ, nem könnyebb az biztos. Mondjuk a grafikus része miatt sokkal jobbon tetszik, mint a Xilinx. (Ott még nem találkoztam ilyennel, lehet hogy van...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!