Milyen programozási nyelvet érdemes először megtanulni?
Kezdésnek Pythont szoktam javasolni, mert gyorsan lehet haladni a tanulásával, próbáld ki te is!
G.
Pythonról c-re megnézem, hogy "állsz át" egy nap alatt..
Amúgy valószínű azt fognak tanítani egyetemen, szóval a python mellett barátkozz azzal is majd.
Ha műszaki egyetem akkor 100% hogy C-vel kezdtek.
Utána miskolcon pl Java és C# van.
Én Visual Basic .NET-tel kezdtem, majd C#. Most egyetemen C. Pascallal is volt dolgom, valahogy nem jött be :D
Pascal nagyon kiváló a programozás alapjainak elsajátításához DE !! szintaktikailag nem hasonlít egyik elterjedt nyelvhez sem. Lehet(ne) maradni Delphi vonalon, DE !! nagyon húzás ára - szó szerint értem - van.
Én leginkább a C++ Builder 6 - ot ajánlanám, a Delphi 7 -tel egyidőben jelent meg, a környezet szinte ugyanaz, csak a nyelvezet más. Hamar lehet benne 'látványosat' alkotni, nagyon jó help-je van, gyors.
Az Ada jelen van a piacon, min Pascal szerű nyelv, de a következők sokkal népszerűbbek:
Java, C , C++, C#, Python.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!