Melyik programozási nyelvet lenne érdemes megtanulnom?
Én azzal kezdeném, hogyha már van egy kib_szott Google ezen a világon, megpróbálnám használni is.
@redghost: Valóban nem sok utasítást kell megtanulni hozzá :)
Valószínűleg mindenki a 'saját' nyelvét fogja ajánlani, mert már azt érti. Kezdőknek legjobb a C# vagy a Pascal/Delphi. A Python-hoz már kell egy másféle gondolkodásmód is mivel elég 'tömör'. A C, C++ sem 'beszédes' nyelv - értsd nehezebb egy függvény nevét kitalálni mint pl. Pascal-ban - de ha megtanultad nagyon hatékony programokat fogsz tudni készíteni. VB, VBA, VBS szintén külön világ nyelvezetileg, szintaktikailag ?? mint a C-re hajaló nyelvek de makrók írásához a VBA, pici 'programok' írásához a VBS kell, elegendő.
A Java egy külön világ, arról inkább nem nyilatkoznék mert vita lenne belőle.
Tévedsz, én már 40 éves vagyok. Programtervező matematikusként végeztem, 18 év szakmai tapasztalatom van. Elmondom neked, hogy miért nem fogsz programozni.
1) Kezdjük azzal, hogy van kereső a világon. Ha rákerestél volna, akkor tudhatnád, hogy ezt a kérdést már előtted is rengetegen feltették, akár magyarul keresel rá, akár angolul. De erre te nem méltattál.
2) Kaptál egy választ, hogy Assembly-t tanulj (oké, troll válasz volt, mert nem szabad abban kezdeni a mai világban). Nem néztél utána, hogy miről is van szó, rengeteg anyag található róla a neten, amit meg is találtál volna, csak ehhez ugye megint venni kellett volna a fáradságot.
A konklúzióm így az, hogy benned semmi kitartás, elhivatottság és hajlandóság nincs, márpedig a programozás nem egy olyan dolog, amit pár nap alatt sajátít el az ember. Oké, most van ez a hirtelen fellángolásod, hogy programozást akarsz tanulni, de ez elég hamar el fog szállni, amikor szembetalálod magad egy problémával.
"Tévedsz, én már 40 éves vagyok. Programtervező matematikusként végeztem, 18 év szakmai tapasztalatom van. Elmondom neked, hogy miért nem fogsz programozni.
1) Kezdjük azzal, hogy van kereső a világon. Ha rákerestél volna, akkor tudhatnád, hogy ezt a kérdést már előtted is rengetegen feltették, akár magyarul keresel rá, akár angolul. De erre te nem méltattál.
2) Kaptál egy választ, hogy Assembly-t tanulj (oké, troll válasz volt, mert nem szabad abban kezdeni a mai világban). Nem néztél utána, hogy miről is van szó, rengeteg anyag található róla a neten, amit meg is találtál volna, csak ehhez ugye megint venni kellett volna a fáradságot.
A konklúzióm így az, hogy benned semmi kitartás, elhivatottság és hajlandóság nincs, márpedig a programozás nem egy olyan dolog, amit pár nap alatt sajátít el az ember. Oké, most van ez a hirtelen fellángolásod, hogy programozást akarsz tanulni, de ez elég hamar el fog szállni, amikor szembetalálod magad egy problémával."
Azt szeretném megkérdezni hogy miért nem szabad Assembly-vel kezdeni.Ezt ugy kérdezem mint amatőr (én) a tapaszttaltól (te), nem kell félre érteni nem akarok vitát szítani csak érdekel hogy miért.Én azért javasoltam Assembly-t mert könnyeb mint más nyelvek.
Ennek nagyon egyszerű oka van, mégpedig az, hogy kezdésnek megtanulhatod a processzor elvi felépítését, a különféle utasításkészleteket, milyen regiszterek vannak, a számábrázolási módokat, stb.
Melyik az egyszerűbb, melyik olvashatóbb egy kezdő számára a legegyszerűbben?
PUSH EAX ;Na ez vajon miért is kell ide?
MOV EAX, 3
ADD EAX, 5
;Ezen a ponton az EAX 32 bites regiszterbe bekerült a 3+5 művelet eredménye
POP EAX ;És ez miért kell ide?
Vagy:
int Osszeg = 3 + 5;
Ahol csak azt kell tisztázni, hogy mi is az az int.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!