Merre érdemes keresnem programozásra fogékony embereket?
"és már csak a tehetségtelen hetedosztály maradt munka nélkül."
Hol van az előírva, hogy a tehetségesek ne a te álláshírdetésedet olvassák el először?
Abban egyetértek, hogy az egyetemi IT oktatás rossz és nagyon nehéz ott jó munkaerőt találni, viszont van rá minimális lehetőség. Érdemes kirakni a faliújságra egy ilyesztően magas kompetenciákat igénylő ámbár lelkesítő szöveggel ellátott álláshírdetést! Pl.:
"A programozás az életed? Kisujjból kirázod a .NET minden csínját-bínját? Álmodban is AOP osztályhierarchiákat tervezel? Csatlakozz hozzánk és velünk megválthatod a világot!"
A lényeg, hogy elrettentsd azokat, akiknek nincs önbizalmuk és nem lelkesednek a szakma iránt. Kicsi az esély hogy jelentkeznek rá, de a minőség garantált.
Egyáltalán hol van az előírva hogy az egyetem mellett kell elkezdeni dolgozni és nem az egyetem után? Azért járnak egyetemre (elvileg) az emberek hogy tanuljanak és nem azért hogy minél előbb diplomát szerezzenek és a tanulás helyett a munkahelyen legyenek. Az már végképp röhejes hogy valaki abból állapítja meg a másik tudását hogy mikor áll munkába. Egyeske, ne terjeszd a hülyeséged. Azzal se értek egyet hogy aki egyetemre jár nem lehet jó szakember, szerintem nem kell ez indokolnom.
Kérdező, nemzetközi csapatot keresnél vagy magyart?
"az egyetemi IT oktatás rossz és nagyon nehéz ott jó munkaerőt találni"
1000+ fős nemzetközi informatikai multinál dolgozom, évente 30-40 friss diplomást veszünk föl egyetemekről, első sorban a BME-ről és ELTE-ről. A tetemes részével elégedettek vagyunk, többet visz el konkurencia, mint amennyitől teljesítményi okokból meg kell válni az első két évben. Lehet, hogy megtehetjük, hogy a hallgatók krémjéből válogatunk, de az idézett állítás akkor sem vág egybe a tapasztalataimmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!