FPGA vagy SoC? Melyiket érdemes tanulni?
"Mert azért lássuk be, ez lényegesen keményebb dió."
Már minél? Nem tűnt fel, hogy ez is "FPGA programozás"? Az oké, hogy HDL, de ettől nem keményebb dió, csak elég speciális dolog. (már csak azért se értem, mert a szintézer eléggé analóg a compilerrel).
Egyébként FPGA, ez a soc még speciálisabb valami.
"Mert azért lássuk be, ez lényegesen keményebb dió."
Na ne röhögtess..
Miért lenne már nehezebb?
AZ ABEL, a VHDL?
module toplevel(clock,reset);
input clock;
input reset;
reg flop1;
reg flop2;
always @ (posedge reset or posedge clock)
if (reset)
begin
flop1 <= 0;
flop2 <= 1;
end
else
begin
flop1 <= flop2;
flop2 <= flop1;
end
endmodule
Írtunk (írtam), de a hardvertervezés meg a hdl "programozás" az szerintem két külön dolog. Ugyanúgy, ahogy a programozás meg a szoftvertervezés is.
De tökre látszik a mögöttes kötekedő szándékod is, mert amint valaki szerint nem "lényegesen keményebb dió", az egyenlő azzal, hogy a válaszoló a saját szakmáját tartja a világon a legnehezebbnek. Nyilván. Vagy lehet, hogy csak több fogalma van a témáról. Vagy nem. Mindegy.
A kérdéseidre válaszolva:
Az több mint valószinű, hogy jobban megfizetik, mint a programozókat. Ez egyébként is egy alapvetően pénzes, ma még meglehetősen expanzív terület.
Hogy keményebb dió lenne, azt nem mondanám, mert hát, ugyan miért is lenne az? :) Próbálj meg c++-ban, shade-elt 3D thorust forgatni, aztán majd rájössz, hogy melyik keményebb dió.
" Próbálj meg c++-ban, shade-elt 3D thorust forgatni, aztán majd rájössz, hogy melyik keményebb dió."
Na hasonlítsuk már össze az almát a körtével... Maradjunk a thorus forgatásnál,szerinted ezt C++-ban vagy HDL-ben könnyebb? Na ugye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!