Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek diploma nélkül is...

Szerintetek diploma nélkül is lehetek programozó?

Figyelt kérdés
11.-es vagyok, a matek nagyon nem megy, már általánosba is csak 2-es voltam, középiskolában meg a bukás és a 2-es között ingadozok. Ezért az egyetem kizárva. A programozás viszont nagyon jól megy. Informatikai szakközépbe járok 5* vagyok programozásból, tudom ez nem sokat jelent tekintve hogy milyen szinten várják el (elég gyenge). De itthon is gyakran tanulok magamtól. Mindenki nekem küldi a háziját, hogy csináljam meg. Engem tényleg érdekel, de a matek miatt "veszett fejsze nyele" vagy nem? A diszkalkulia lehetősége is felmerült bennem, de hát az egyetemi képzés nagy része matek és kis részben programozás. Mit gondoltok önszorgalomból itthon megtanulok programozni de akár gyakornoki állásnál is meglátják hogy diplomám nincs, be se hívnak, egyből dobják a cv-met a kukába? Egyébként úgy tudom az ilyen formaságok mint a papír(diploma) csak ebben a trágya országban számít, külföldön senkit nem érdekel, csak a tudás.
2016. jan. 14. 20:10
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
50%

"Na jó akkor inkább elvégzek egy rendszegazda okj-t és megpróbálok 2-essel mindenből átmenni."

Azért ez nem biztos, hogy a legjobb stratégia. :)

Próbálj meg sokat tanulni a programozás területén. Napi szinten foglalkozz vele, merítkezz meg olyan témákban is, amik igénylik a matematikát.

Lehetséges, hogy nagyon jó az algoritmizáló képességed, nem kizárt, hogy annyira jó, hogy emiatt vagy diszkalkuliás.

Elképzelhető, hogy nem a matekot nem érted, hanem csak az a fajta tálalás idegen számodra, ahogy neked tanítják.

2016. jan. 16. 02:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!