Informatikai programozás, középiskola 9. osztály?
Feladatot adott a tanár, amelyet meg kell oldani, de sajnos én ezt a feladatot nem értem. Azért forulok hozzátok, hátha ti értitek ezt..
"írj algoritmust, amely beolvas egy számot és kiírja az értékét. Ha 0-t olvas be, akkor leáll a program."
valaki ezt leírja nekem algoritmusban??
előre is köszönöm szépen, örök hálám neki!
változó: szám
ismétlés (Pascal-ban a "repeat-until" ciklusnak felel meg).
be(szam)
ha szam>0 akkor kiir (szam)
amig szam=0
"írj algoritmust, amely beolvas egy számot és kiírja az értékét. Ha 0-t olvas be, akkor leáll a program."
Ezt én úgy értelmeztem, hogy ismétléses beolvasást kell csinálni, amíg nem 0 az érték, arról itt nincs szó, hogy nem 0 értéknél is álljon le a program.
Pl. van egy edit box ahova beírod a kívánt számot, illetve leraksz egy gombot és label -t,ha rákattintasz a gombra akkor annyi legyen a label text-je vagy caption -je, amennyit bevitt a felhasználó,illetve IF -el ellenőrzöd,ha text/caption egyenlő 0-val akkor close, majd else (Tehát ellenkező esetben a program kilép)
Egyszerű program,én most vagyok 10.-es. :)
Logikusnak tartanék egy elől tesztelő ciklust elkészíteni.
Bekérünk a számot
Ameddig a szám nem 0{
-Kiírjuk a számot
-Beolvasunk még egy számot
}
program szam_nulla;
var
szam:longint;
begin
szam:=1;
while (szam>0) do
begin
writeln;
write('Kerem a szamot : ');
readln(szam);
writeln('A bekert szam: ',szam);
end;
end.
Megvalósítás hátultesztelős ciklussal:
program szam_nulla;
var
szam:longint;
begin
repeat
writeln;
write('Kerem a szamot : ');
readln(szam);
writeln('A bekert szam: ',szam);
until(szam=0);
end.
Deritsuk ki melyik nyelven lehet a legrovidebben megirni, C++ -ban:
for (int i; std::cout << "Kerem a szamot: " && std::cin >> i && i != 0 && std::cout << "A szam: " << i << '\n';){}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!