Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás tanulása középisko...

Programozás tanulása középiskolában?

Figyelt kérdés
Most kezdtem a középiskolát, ami kifejezetten informatikai és műszaki középiskola. Namármost, én programozó téren szeretnék elhelyezkedni majd anno pár év múlva, és az lenne a kérdésem, hogy ilyen infós középsuliban tanítanak-e rendes programozást? Úgy értem, alap esetleg közepes szinten valami használható programnyelvet? Csak mert ugye mi újak vagyunk és a tanár nyilván nem beszél a végzős évünkbeli feladatainkról. Azt tudom, hogy az első évben nem fognak tanítani, de ha mégis akkor jó lenne. Természetesen nem gond, mert ígyis-úgyis meg fogom tanulni legalább a c++-t (ha kell önszorgalomból). Végzett középiskolások válaszát várom, ha lehet!

#tanulás #középiskola programozás
2012. szept. 7. 18:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Egy keveset fognak tanítani, ami mondjuk egy érettségihez elég.

Ez azért a valóságban nagyon kevés. Majd az egyetemen vagy főiskolán tanulsz többet. (Bár amit ott tanítanak is olykor kevés a piacra, de kiindulási alapnak jó.)

2012. szept. 7. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Önszorgalomból kezdd el tanulni... ha meg valamiben elakadsz, akkor keress föl tanárt és kérdezz. Nagyon alap, amit középsuliban tanítanak. Még az okj is távol áll bármiféle programozástól. Teremts egy erős alapot, tanulj meg annyit, amennyit tudsz és zökkenő mentes leszel egyetemen.
2012. szept. 7. 20:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Önszorgalom kell, akkor legalább kiderül az is, hogy tetszik-e érted-e kell-e ez neked. A suliban megtanítanak egy-két dologra, az elméletre érdemes figyelni, mert azt úgy sem fogod megjegyezni, és úgy is meg kellene :)
2012. szept. 8. 22:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, mentek a zöld kezek :)
2012. szept. 10. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!