Informatikai programozás, középiskola 9. osztály?
Feladatot adott a tanár, amelyet meg kell oldani, de sajnos én ezt a feladatot nem értem. Azért forulok hozzátok, hátha ti értitek ezt..
"írj algoritmust, amely beolvas egy számot és kiírja az értékét. Ha 0-t olvas be, akkor leáll a program."
valaki ezt leírja nekem algoritmusban??
előre is köszönöm szépen, örök hálám neki!
beolvasás
-ha beolvasott szám nulla, akkor kilép
--különben kiírja a számot
egy adatbekérés, egy feltétel és egy kiirítás
bármelyik "basic" tutorialban benne van (ha megadod a programozási nyelvet) szóval bátran keress rá a neten
pl "c read from console"
"c hello world"
"c if statement"
Én mondjuk nem nagyon értem a feladatot.
Egy számnak mi az értéke?
Saját maga?
Mert akkor ez egy eléggé primitív feladat.
"középiskola 9. osztály"
Nyilván nem fognak nekik egy "könyvelőprogramot" adni házinak... :)
Az rendben van, de az akkor is abszolút értelmetlen feladat.
Gyanús, hogy valami nem ez az eredeti feladat a számokkal való dolgozás miatt.
Pl minek kéne történnie ha a felhasználó betűt ír be?
Szerintem inkább ez a klasszikus írd ki betűvel a számot feladat akar lenni... De én aztán nem tudom.
köszönöm a válaszokat, de úgy látom, hogy nekem ez nagyon nem megy.. Megpróbáltam igen, de nem sikerült sehogy sem.
Egyedül ez a feladat sikerült: irj algoritmust, amely kiirja az 1 és 10 közötti számokat.
Tehát: (ahogy mi tanuljuk)
Ciklus i=1([10i=i+1])
Ki(i)
ciklus vége
akkor ezt(bocsánat a csúnya kifejezésért), hogy az istenbe kell megcsinálni?(amit én kérdeztem a kérdésemkor.)
# 6/9 Időpont ma 18:09
Nem, ez nemes egyszerűséggel az a feladat, hogy amit bead a felhasználó, azt írjuk ki a képernyőre neki vissza. Hülyén van megfogalmazva, de nem olyan lehetetlen rájönni mit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!