Meddig számít egy szoftverfejlesztő juniornak? Mitől junior egy junior?
Ez egy tipikus esete az első munkahely szindrómának.
Megkaptak olcsón, addig leszel junior náluk, ameddig nem veszed észre, hogy lépned kell.
Én 1 éve dolgozom az munkahelyemen és ha nem jönnek közbe ilyen-olyan céges ügyek, akkor már nem lennék junior.
Legutóbb szóba került, mondták, hogy már jó ideje tervben van.
Első munkahelyemen 3 évig voltam junior. Cserébe felé annyit kaptam, mint egy senior és 20 ezerrel kevesebbet, mint egy experienced fejlesztő. Én is későn váltottam. Most experienced kategóriában vettek fel és 220 bruttóval többet kapok. Amire még mindig rá szoktak licitálni néha interjúkon, de nem mindig a pénz dominál, hanem a munkaerővel való bánásmód is.
Kezdj el interjúkra járni!
A piac ilyen! Kihasználják a kezdőket! Mindenhol. Nincs kivétel. Jelenlegi helyemen, aki engem betanított 5 évet volt ott, és kevesebbett keresett, mint én. Ha nem vált, sosem kaptam rendes fizut.
Ezt szeretik csinálni az IT társaságok.
Innen indult ki, hogy sokan fél évenként is váltanak akár, de 2 éves periódus normális. Aki hajlandó váltogatni, 1 milla felett keres. Aki ott marad az elején 200 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!