Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van köztetek programozó...

Van köztetek programozó (segítséget kérnék tanulás ügyben)?

Figyelt kérdés

Rengeteget agyalok mostanában, hogy belevágjak-e.

Én most 27 éves vagyok, úgy 1 évig tanulnék angolt most és 2 év lenen az érettségi.

Az érdekelne, hogy ha belevágok és ez után jönne az egyetem és ha elvégzem akkor el tudnék helyezkedni benne? Főleg külföldön érdekelne a dolog, mert ott szeretnék majd letelepedni.

Ha lehet ne olyan kommentek jöjjenek, hogy sose késő elkezdeni tanulni meg hogy a nagyapám 60 évesen kezdi az egyetemet. Én ebben szeretnék majd dolgozni. Minden építő jellegű dolog érdekel, aminek hasznát venném.

Nem tudom mennyire baj e, hogy nem alapból programozónak mentem. De most szeretnék váltani. Olvastam dolgokat, hogy 30 felett diszkrimináció meg ezek. De olyan valaki tanácsa érdekelne aki ért ezekhez a dolgokhoz.

Illetve talán az informatika olyan ága érdekelne ahol nem a kort nézik.

2015. nov. 13. 20:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Ne, ne vágj bele.

Már sokadik napja, sokadik kérdés ïta vergődsz rajta, ahelyett, hogy csinálnád.

Egyértelmű, hogy nincs meg se az elszántságod se az affinitásod.

2015. nov. 13. 21:33
 2/11 A kérdező kommentje:

Az elszántság jó dolog, de sok idő meg pénz a dolog.

És az ember nem vághat csak úgy bele valamibe ami sok évig eltart ha nem biztos abban, hogy egyáltalán foglalkoztatni tudják.

De gondolom te könnyen beszélsz, te nem foglalkozol azzal hogy vajon meg tudsz e majd élni belőle.

2015. nov. 13. 21:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Én már rég megélek belőle.
2015. nov. 13. 21:40
 4/11 A kérdező kommentje:

Gratulálok.

De gondolom te nem olvastál olyan cikkeket, hogy 30 évesen már vén trotty vagy aki bottal jár és ezért nem alkalmazzák.

2015. nov. 13. 21:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvasgatni kell, hanem tanulni és jól dolgozni.

Mert pont leszarják, hogy hány éves vagy, ha jól dolgozol.

De neked csak kifogás kell, hogy miért ne tanulj és milyen szegényke vagy...

2015. nov. 13. 22:05
 6/11 SimkoL ***** válasza:
100%

Na akkor talán őszintén és reálisan. Én már 50-en túl vagyok megértem pár dolgot szakmailag és az életben is. Ha most futsz még csak neki az érettséginek esélyed sem lesz, hogy 'komoly' programozó legyen belőled. Anno matek zseni voltam középiskolában, a lustaságom - farkam :) - miatt nem mentem tovább főiskolába, egyetemre. Később, 22 évesen kezdtem el programozást tanulni, igaz nem suliban, de közel sem fogott már úgy az agyam mint 17-18 évesen. Nagyon jól jött a munkám mellé, hogy tudok programozni, de sohasem abból éltem. A mai napig is olvasok, tanulok mellé - már semmi értelme :) - de be kell tökélni, hogy ahogy öregszik az ember, úgy lesz egyre nehezebb. mire piacképes tudásod lenne addigra olyan öreg leszel, hogy nem kellesz sehova. Tanulj ki olyan szakmát amiben a programozásnak hasznát veszed - az unokahúgom CNC programozást tanult, van rá kereslet -.

De ismétlem ha még most érettségid sincs felejts el a kimondott programozást. Kemény matek tudást igényel az egyetem. Legyél egy 'mezei' informatikus, rendszerinformatikus megspékelve egy kis programozói tudással. Nézd reálisan a tehetségedet, tudásodat. A programozás nem olyan mint az irodalom vagy a történelem, hogy neki ülök és beseggelem. ha nem érted meg elsőre esetleg ?? másodikra abba kell hagyni.

2015. nov. 13. 22:13
 7/11 csírabob ***** válasza:

programozni minden hogyan nehéz de ha komolyan gondolod és belekezdenél akkor én a C nyelven lévő programozást ajánlom

egyszer én is gondoltam erre hogy egy ilyenbe belevágok 12 évesen jelenleg 13 vagyok azaz ez a dolog tavaly történt a lendületem pár hónapig tartott de megirtam egy számológépet

tudom nem nagy dolog de azért ez is valami és ha gondolod nekem va egy Programozás C nyelven cimü könyvem pdf ben akkor küldj egy email címet és elküldöm

2015. nov. 13. 22:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Egyetem matek tanulásra kiváló, programozást iskolában nem lehet megtanulni.
2015. nov. 13. 22:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem agyalni kell rajta, hanem fogni magad és elkezdeni. Én fognám Reiter István C# jegyzetét (ingyen letölthető a neten) és végignyalnám egy jó Juhász István Programozás 1 és Programozás 2 jegyzet mellett (csak hogy az alapfogalmak is a helyükön legyenek). Aztán ha érdekel a webes világ, akkor átnyálazhatod Regius Kornél ASP.NET MVC-s könyvét, amelyet szintén ingyér' beszerezhetsz a neten. Így a C# nyelvben szerzett tapasztalataidat a webes világban is hasznosíthatod. Ha már az alapok mennek, érdemes nézelődni először sima SQL, majd Transact-SQL irányban is egy jó kis Entity Framework-kel párosítva. Erről meg találsz videókat a Microsoft Virtual Academy oldalán, szintén teljesen ingyen.

Ja! Barátkozz meg a gondolattal, hogy van kereső (Google, Bing, ...) is a világban. Ezt a kérdést már fél millió alkalommal megválaszolták. Mellesleg programozóként úgyis tudnod kell keresni.

2015. nov. 14. 11:00
 10/11 A kérdező kommentje:

Engem minden modern dolog érdekel. :)

Csak a korom aggaszt meg ezek a cikkek, hogy ha 30 felett kezded akkor halott vagy. Ilyenek. >< De gondolom nem én vagyok az egyetlen aki mást választott eme szakma helyett és utána váltott.

2015. nov. 14. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!