Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 25 évesen szeretnék autodidakt...

25 évesen szeretnék autodidakta módon megtanulni programozni és a pár éven belül munkába állni?!

Figyelt kérdés
Szerintetek lehetséges iskola nélkül, illetve ilyen korban nekikezdeni teljesen nulláról? Munkavállalásnál nem lesz hátrány hogy kb.28 évesen 0 tapasztalattal fogok nekikezdeni dolgozni??
2015. nov. 5. 13:16
 1/3 Tengor ***** válasza:

Sajnos van, amit egyedül nem fogsz tudni megtanulni (csapatmunka) és van amit nagyon nehezen tudsz egyedül megtanulni (helyes tervezés).

A 0 tapasztalatból lényegesen több hátrányod fog származni, mint az életkorodból.

Az iskola arra is jó, hogy ott bekerülhetsz olyan csoportokba, amikben a tevékenységedet nyugodtan lehet tapasztalanak mondani, és felhasználni referenciaként. Ezt otthon elég problémás megcsinálni (persze írhatsz webshopot meg hasonlókat, de annak akkor sem lesz akkora referencia értéke, mint egy projektnek, amit mondjuk egy Dr. vezet)

2015. nov. 5. 14:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Sajnos #1-nek igaza van. Autodidakta módon nagyon nehéz megtanulni hogy kell helyesen tervezni és programozni és 3 év programozási tapasztalat nagyon kevés. Ha viszont elég kitartó vagy akkor nem lehetetlen. Én azt ajánlom hogy tanulj ki pár nyelvet és paradigmát, gyakorolj és vegyél részt opensource projektekben, csapatmunkákban. Ha az önéletrajzodban látszik hogy szabadidődben ilyen projektekkel foglalkozol és veszel rész a közösségi életükben, akkor még 0 munkatapasztalattal is nagyobb esélyed lehet 3-5 év múlva munkába állni mint egy olyan embernek akinek van papírja, de mellette semmit nem tud felmutatni.

Az én véleményem szerint a 3-5 év nagyon kevés erre de aki szívből csinálja és érdekli a dolog és azért foglalkozik vele, annak teljesen mindegy, mert előbb vagy utóbb meglesz a képzettsége hogy munkába álljon vele. Ha viszont rá kell kényszeríteni magad erre és csak a pénzért és a jobb fizetésért csinálod egyébként nem vesztegetnéd erre az idődet akkor nem biztos hogy érdemes szenvedni vele.

2015. nov. 5. 16:04
 3/3 anonim ***** válasza:
Változó, én egy évig tanultam önállóan és utána találtam munkát, ahol még gyorsabban fejlődtem, mert napi 8+ órában foglalkoztam vele és volt kitől kérdezni, ha valamit végképp nem értettem, viszont van olyan ismerősöm, akit 3 év egyetem + 1 év önálló tanulást követően sem lehet egyedül hagyni, mert egyszerűen képtelen összetettebb problémákat önállóan megoldani.
2015. nov. 5. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!