SIDLER22 kérdése:
Miért mondják hogy érdemes a HTML, JavaScript, PHP és CSS nyelveket külön fájlba írni?
Figyelt kérdés
Lehet egy fájlkiterjesztésbe több nyelvet írni. De akkor mért írjuk őket külön fájlba? jQuery és CSS-el is ugyanez a helyzet?2015. okt. 14. 07:10
1/8 anonim válasza:
Bár nem vagyok "hivatásos" programozó, de gondold végig, melyik az átláthatóbb:
-ömlesztve egy fájlba (felsorolásodból következtetem) php-ba belevágsz mindent ömlesztve
vagy
-külön-külön, mindent mappákba és külön fájlokba rendezel?
Persze itt nem kis projektekre kell gondolni, hanem összetett nagy rendszerekre. Ha egy "pistabácsi" weboldaláról van szó akkor is átlátható ha egy fájlba van, mert az objektumorientáltságnak hála 100 sorból megoldhatsz egy 3-5 oldalas kis weboldalt mindenestől.
Ellenben, nézz meg egy keretrendszert, hogy hány fájlból áll.
Php esetében egyébként már csak azért is érdemes, mert minek futtassunk le olyan kódot (feleslegesen) amire épp nincs szükség? Tehát egy adott nyelven belül is érdemes külön szedni....
2/8 anonim válasza:
Ugyanazért, amiért nem tárolod egy dossziéban az iskolai, munkai, orvosi, banki, hivatalos papírjaidat.
3/8 SimkoL válasza:
Kb. azért, hogy ha egy hét, hónap után módosítani kell ne sz..pd le magad, hogy ki kivel van.
4/8 A kérdező kommentje:
Tehát azért jó mert könnyebb a tájékozódni :) köszi
2015. okt. 14. 12:19
5/8 anonim válasza:
Mert akkor még a böngésző is tudja hogy melyik az a file amit nem kell letöltenie minden egyes alkalommal.
6/8 anonim válasza:
Nem a nyelveket, hanem a kódokat.
7/8 anonim válasza:
#6 Látom felfogtad a lényeget. :)
8/8 anonim válasza:
Fel. Le kellett volna írnom újból, amit előttem leírtak? Programozni nem lehet homályos fogalmakkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!