Erdemes foglalkozni HTML, CSS el, meglehet tanulni ugy hogy nem iskolaban, kurzusokon tanulom hanem konyvekbol?
Ipari informatikara jarok ... itt C,Java-t tanultunk. Valamint kozepsuliban Pascal,Delphi-t. Egyikben sem vagyok expert. Most a HTML,CSS nezegetem,olvasgatom - érdemes ezzel foglalkozni hogy késobb tudjak ebben elhelyezkedni?
vagy inakbb C,Java val jobban járnék?,keresettebb - de ez nehezebbis ha jol gondolom
Persze, bemagolhatod könyvekből a szintaktikát.
De ettől még nem leszel webfejlesztő.
Komoly projekttapasztalatokkal a hátad mögött lehetsz csak az, és a munkáltató is ez után fog érdeklődni, nem pedig arról, hogy melyik könyvet olvasgattad.
De ilyen projekt tapasztalokat hol szerzek? vagy ok hogy kezdtek?
Mivel erdemes manapsag foglalkozni ilyen webbes dologgal vagy inkabb C,Java ? amivel tudok munkat talalni majd...mert egy fel even belul,januarban mar jo volna munkaba allni. Semmiben sem vagyok expert csak amit a suliban tanultunk,vizsgakhoz,beadvanyokat megcsinaltam...de ez keves. Mire erdemes mostantol koncentralnom?
rendesen csakis úgy lehet. suliban - szerintem - sehol nem fogják elég részletesen, vagy akár még ahhoz közeli szinten sem megtanítani.
persze, a szintaxist, meg az attribútumokat megtanulni nem sok idő, a trükkök, összetettebb oldalak, az benne a nehéz.
Ha ilyennel akarsz foglalkozni, kellene hozzá javascript is.
"De ilyen projekt tapasztalokat hol szerzek? vagy ok hogy kezdtek? "
HA erre a kérdésre mindenki tudná a választ, akkor telített lenne a munkaerőpiac, és ezzel lenyomnák a munkabéreket is.
Én úgy kezdtem, hogy eleve fogékony voltam a C,C++ nyelv szintaktikájára, és az eredeti programozási feladaton túlnyúlva mindig kerestem és találtam egy tömörebb, erőforrást kímélő megoldást. Ezt észrevette az egyetemi tanárom, és ajánlott helyből 6 álláslehetőséget különféle cégeknél. Most az egyiküknél mélyítem tovább a tudásomat, hogy még többet érjek.
Hat nalunk suliban sem volt annyira kielegito a programozas tanitasa. Azt vartam en is hogy majd remekul megtanitjak...de ha magam nem olvastam utana a dolgoknak akkor nem tudtam volna megcsinalni a beadvanyokat (igy meg is bukhattam volna,ha csak rajuk szamitok)
itt a kerdes az hogy mivel kezdjek el foglalkozni komolyan,szabadidomben mit tanuljak probaljak elsajatitani. Minek van jovoje. Azt vettem eszre akik infot vegeznek/tek hogy mind szinte webbel foglalkoznak. ezert gondoltam azt hogy ennek van jovoje,jelnje ...és szinte könnyebbnek tunik mint a programozás.
és ez mellett van benne,olyan rész is amiben kreativitás lehet kiélni (photoshopozás,design ). Kozepsuliban is volt egy alap html weblapot kellett szerekeszteni házira,már ott is arra torekedtem hogy az enyem legyen a legszebb majd.
You know...egyetem.
Egyébként miből lesz referenciád? Hát, saját magad által írt weboldalakból. Fél éven belül nagy valószínűséggel még korántsem rendelkezel még a kellő tapasztalattal vagy tudással. A leíró nyelvekről, mint html, css meg az a véleményem, hogy 5 napon belül kívülről simán lehet tudni. Én legalábbis úgy voltam vele. Mármint azt a részét, amit használni is fogok. Tehát pl. calc() sem maradt el, matrix() is kitapasztalva.
Ugyanakkor hosszabb távon a C oldalt sokkal jobban fizetőnek látom, mert még a webesek folyton panaszkodnak a munkavesztésre, mert a szomszéd 10 éves sráca megcsinálja helyettük. JAVA pedig már érdekesebb dolog, véleményem szerint ahhoz azért olyan céget is kell találni, ahol ezt a nyelvet veszik elsődlegesnek.
Mi az a You know egyetem?
Cvel vagy Java-val erdemesebb foglalkozni? szerinted melyik nehezebb
Valaki azt mondta hogy C csak inkabb tanitashoz hasznaljak....es a munkapiacon inkabb a Javat nyomjak.Szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!