Ha valaki Java-t tanul, hol tud referenciát gyűjteni?

1) Szakmai gyakorlat
2) Versenyek:
a) Ha saját ötleted van, akkor StartUp verseny
b) Ha nincs, akkor valami programozóknak szánt prog verseny
1) és 2/a)-n túl vagyok.
Igaz az utóbbit csak meghallgatta a zsűri oszt szevasz. Senki se nyert semmit.

Open-source projektekhez is csatlakozhatsz. Meg indíthatsz is.
Pl. GitHub-on.

Nagyon jók a válaszok!
Én elsőbb arra gondoltam, hogy gyűjthetne referenciákat a csávó úgy is mint régen a Dizzy nevű játékban a tojásformájú lény tette a pénzérmékkel... :-)
Aztán arra gondoltam, hogy manapság az emberek azt hiszik, hogy reggel felkelnek és új referenciapontokat kapnak ajándékba?
Ha kőkeményen dolgozol, akkor sem biztos, hogy sikereket érsz el, meg az is lehet, hogy támad egy jó ötleted (lásd Mark Zuckerberg-et) és a Marson is csak azt veszik emberszámba, akinek van Facebook-ja... :-)
Szerintem ha szeretsz programozni, bármiben is, akkor programok fognak születni, valamelyiket soha nem látja senki, de talán lesz közöttük egy jó is, kb. így tudsz referenciákat szerezni.
(esetleg nézz körül és mérd fel mire van igény, aztán próbáld jó marketingdumával eladni)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!