Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segitség Javascript Feladatok?

Segitség Javascript Feladatok?

Figyelt kérdés

Átjöttem elektrotechnikáról Informatikára és még nem igen értem a Java-t ezért tőletek kérnék egy kis segítséget PSPadban irjuk Java nyelven 2 Feladatot kaptunk

De azt se tudom hogyan álljak neki hisz még csak 11 napja vagyok Informatikán..

1,A Faktoriálist számoló programot irjuk át WHILE ciklusra!

2,Számitsuk ki két szám legnagyobb közös osztóját!

Köszönöm előre is a segitséget :D

2015. szept. 15. 23:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Eloszor is tudd meg milyen nyelvet tanultok, java es javascript csak nevrokonok, abszolut semmi kozuk egymashoz. Azutan mehet aprankebt a gugli, pl hogy mi az a while.
2015. szept. 15. 23:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Azt ugye tudod, hogy a Java és JavaScript 2 tök különböző nyelv? Ha jól sejtem neked JavaScript kell, úgy láttam, hogy a PSPad alapból csak azt támogatja a 2 közül.

1: Hol van az, amit át kell irni? :)

2:

var gcd = function(a, b) {

if ( ! b) {

return a;

}

return gcd(b, a % b);

};

2015. szept. 15. 23:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Tudom hogy mi az a do....while és a while...do(hátul és elöl tesztelős ciklus) az alapok nagyjábol megvannak JavaScript kell nekem

Külön feladatot nem kaptunk az elsőhöz ezért sem értem én sem Csak kivetitette a táblára ezt a kettő feladatot :D

2015. szept. 15. 23:13
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod, akkor mi az akadálya, hogy megcsináld? :)

Ne vedd sértésnek, de ez nem egy hú, de nehéz feladat. Maga az algoritmus önmagában az lenne, a 80-as években ez tényleg egy elgondolkodtató feladat lett volna, de az internet korában két kereséssel megtalálhatod a LNKO és a faktoriális iteratív algoritmusát. Utána már csak át kell írnod JavaScriptbe.

Ehhez még nem igazán kell "érteni" a JavaScriptet, ez egy kifejezetten egyszerű, alapszintű rutinfeladat.

Azt javaslom, vegyél át mindent újra az elejétől kezdve! Ne mondd azt, hogy ez "már megy", mivel pont most bizonyítottad be, hogy nem, még az alapok sem mennek. Az, hogy fel tudod mondani, hogy mit írtatok a cuklusfajtákról, az egy dolog. Ezeket a gyakorlatban kell tudni alkalmazni!

Továbbá a nyelvi elemek ismerete pusztán a feltétele a programozásnak, az, hogy tudod, hogy mi mire való, az még nem programozás. A nyelv csak egy eszköz. Mindegy, hogy milyen nyelvről van szó, a programozás lényege az algoritmizálás. A nyelvi elemek tanulásával párhozamosan próbálj meg magadtól algoritmusokat kitalálni! Találj ki magadnak feladatokat (vagy ha van példatárad, feladatgyűjteményed, abban is találhatsz jónéhányat), és próbáld megírni! Nem 5 perc után feladni, és kifogásokat keresni, hanem tessék agyalni rajta!

Továbbá tanulj meg információt keresni! A felvázolt feladatot kb. 5 perc alatt meg lehetett volna oldani, ha rákeresel. Óriási nagy tudásanyag lelhető fel az interneten, és ha informatikus leszel, alapvető dolog, hogy ebben a tudáshalmazban tudj keresni. Persze, a másik végletbe se ess, hogy minden feladatot a netről nyúlsz le, mert akkor te ténylegesen semmit nem fogsz gondolkodni - ezáltal tanulni sem -, először minidg próbáld meg te magad kitalálni, hogy mit hogyan kell; de ha nem megy, nyugodtan fordulj az internethez!

2015. szept. 15. 23:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Google magic:

[link]

[link]

Még gondolkodni sem kell, ha nem akarsz.

2015. szept. 16. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!