Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#, Java, vagy C++?

C#, Java, vagy C++?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem konkrét választ várok, csak szeretném, ha vezetnétek valamiféle irányba, példákkal, történetekkel alátámasztva.

Végzős középsulis vagyok és már tudom, hogy mérnökinfóra fogok továbbmenni. Én vagy Kecskemét vagy Szegedet választanám. Többféle ágban gondolkodtam végül arra jutottam, hogy vagy valamiféle mobilalkalmazás fejlesztő, vagy robotika/automatika, esetleg bármilyen Java fejlesztői ágakra szeretnék orientálódni. A három közül egy valamire, mert mindet szeretem.

Kecskeméten csak a mobilalkalmazás ágat találtam érdekesnek, a járműinfó, az ipari infó és a web nem érdekel annyira. SZTE-n pedig két számomra érdekesebb irányt is találtam, ez pedig a robotika, mikrovezérlők, stb (főleg a progizós rész érdekelne itt is, bár erről még nem tudok sokat), illetve a mesterséges intelligencia.

Szóval, most az a kérdésem, hogy a címben említett 3 nyelv közül melyiket lenne érdemes NAGYON megtanulni? Úgy értem csak arra az egy nyelvre szeretnék ráfeküdni. Annyit tennék még hozzá, hogy jelenleg a C++-t tanulom, de csak nagyon alap szinten szeretném megismerni (egyelőre), hogy fogalmam legyen róla. Nyomós ok, hogy országos versenyre készülök, és a feladatokat C++-ban (is) meg lehet oldani.

JavaScript, PHP ismereteim vannak, több programot/weblapot is készítettem már, Javaba belekezdtem, ezt-azt tudok abban is alkotni.

ui.: Van fogalmam az OOP-ről, osztályokról, metódusokról, konstruktorokról/destruktorokról, tulajdonságokról, stb-stb. Szóval szerintem nagy bajban nem lennék egyik nyelvvel sem.

Előre is köszönöm!

2015. szept. 14. 11:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Ha mobilalkalmazás-fejlesztéssel szeretnél foglalkozni, akkor Java.

"...web nem érdekel annyira.."

-Mobilalkalmazások 90%-a is webes alkalmazás, a backend részét nem úszod meg.

"...illetve a mesterséges intelligencia..."

-Ehhez többnyire a felsoroltaktól eltérő specializált nyelveket használnak, csak úgy nem érdemes elkezdeni megtanulni őket, csak ha biztos vagy benne, hogy ezzel a karsz foglalkozni.

2015. szept. 14. 11:28
 2/16 anonim ***** válasza:
Egyik se zárja ki a másikat, mind a három nyelv a C családba tartozik. A c# - java nyelvezete nagyon hasonló, nagy különbségek nincsenek, egyiket tudod, akkor a másik alapjait is tudod. A c++ kilóg a sorból valamennyire, de ha érdekel, megtanulod. Programozásban úgysem lehet egy lábon állni :)
2015. szept. 14. 11:31
 3/16 A kérdező kommentje:

Talán rosszul fejeztem ki magam. A backend, frontend nem zavar. Persze, hogy elengedhetetlen a mai világban. A "webfejlesztés nem érdekel"-t úgy értettem, nem akarok többé PHP-val, JS-el foglalkozni. Inkább valami kliensoldali cucc érdekelne (nem csak játék).

Igen, mind a C család, erre a döntésemre is elég nehezen sikerült átállnom. :D Viszont egy appot mégsem C++-ban fejlesztek, hanem C#-ban vagy Javaban. A másik dolog meg, hogy mind a 3-al foglalkoznék, de csak egyetlen eggyel úgy igazán. Ezt a döntést is talán annak a csekély tapasztalatomnak köszönhetem, hogy, míg JS-ben több dolgot meg tudok oldani, mint PHP-ban, mégis hozzá kell nyúlnom az utóbbihoz is, ha "komolyabb" progit készítek.

A felsorolt 3 nyelv pedig szerintem önmagában is elég ahhoz, hogy a céljaimat megvalósítsam. A munka meg még ráér, addigra több nyelvbe és IDE-be is belemászhatok, ha szükséges. :)

Ja igen. Akkor tehát a mesterséges intelligencia részemről kilőve (egyelőre). A robotika ágon gondolom a szenzorok, mikro-vezérlők, és satöbbik is rendelkeznek saját nyelvvel, vagy mégis lenne esélyem a C-s nyelvekkel (pl munkába állni)?

2015. szept. 14. 11:51
 4/16 anonim ***** válasza:
Mikrokontrollereket lehet pl. C-ben.
2015. szept. 14. 11:58
 5/16 anonim ***** válasza:
A felsoroltak közül egyikre sem alkalmas a C#/Java. C nyelv a felsoroltakhoz tökéletesen alkalmas, a C++ pedig eléggé "bonyolult", és sok részét nem is lehet használni mikrovezérlőkön stb.
2015. szept. 14. 12:21
 6/16 anonim ***** válasza:
#5: Konkretizálnád, hogy mit értesz "felsoroltak" alatt?
2015. szept. 14. 12:37
 7/16 anonim ***** válasza:

Konkretizálom: robotika, mikrovezérlők, mesterséges intelligencia

Aki ezeket C# vagy Java nyelven írja elment az esze.

2015. szept. 14. 12:54
 8/16 anonim ***** válasza:
Azt mondta, hogy a mobilalkalmazás-fejlesztés is érdekli, erre írtam a Java-t, a C# meg kiváló backend nyelv, feltéve, hogy sikerül végre platformfüggetlenné tenni a .Net-et.
2015. szept. 14. 13:03
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Még nem látom teljesen tisztán, de megvárom az országos verseny végét, amikor is már lesz némi tapasztalatom C++-ban is.

Akkor tehát a C# egy jó backend nyelv? És mi van Unix alapú rendszerekkel?

Úgy gondolom, ha beválik nálam a C++, némi Qt-al fűszerezve nem csak mobilalkalmazásokat tudnék fejleszteni. Ugyanis van néhány dolog, ami kifejezetten PC-n érdekel, de ha meg lehet oldani Java-ban, akkor nem szeretnék 2 eszközre, két különböző nyelven fejleszteni (mobil és pc). Már csak azért sem, mert ha pl munkahelyen/suliban jó hosszú ideig Java/C# környezetben dolgozom, és jön egy ötlet, amit megvalósítanék, nem szeretnék a már elfeledett szintaxis után kurkászni. :(

Ha mégis C++ lenne, akkor meg Szeged. :) De örömömre szolgálna még néhány tapasztalati válasz is, olyan emberektől, akik már dolgoztak ezeken a nyelveken és hasonló nézeteik vannak.

Köszönöm!

2015. szept. 14. 19:28
 10/16 anonim ***** válasza:

"Akkor tehát a C# egy jó backend nyelv? És mi van Unix alapú rendszerekkel?"

Épp dolgoznak a .NET platofrmfüggetlenné tételén, már működik a béta verzió.

2015. szept. 14. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!