C#, Java, vagy C++?
Előre leszögezném, hogy nem konkrét választ várok, csak szeretném, ha vezetnétek valamiféle irányba, példákkal, történetekkel alátámasztva.
Végzős középsulis vagyok és már tudom, hogy mérnökinfóra fogok továbbmenni. Én vagy Kecskemét vagy Szegedet választanám. Többféle ágban gondolkodtam végül arra jutottam, hogy vagy valamiféle mobilalkalmazás fejlesztő, vagy robotika/automatika, esetleg bármilyen Java fejlesztői ágakra szeretnék orientálódni. A három közül egy valamire, mert mindet szeretem.
Kecskeméten csak a mobilalkalmazás ágat találtam érdekesnek, a járműinfó, az ipari infó és a web nem érdekel annyira. SZTE-n pedig két számomra érdekesebb irányt is találtam, ez pedig a robotika, mikrovezérlők, stb (főleg a progizós rész érdekelne itt is, bár erről még nem tudok sokat), illetve a mesterséges intelligencia.
Szóval, most az a kérdésem, hogy a címben említett 3 nyelv közül melyiket lenne érdemes NAGYON megtanulni? Úgy értem csak arra az egy nyelvre szeretnék ráfeküdni. Annyit tennék még hozzá, hogy jelenleg a C++-t tanulom, de csak nagyon alap szinten szeretném megismerni (egyelőre), hogy fogalmam legyen róla. Nyomós ok, hogy országos versenyre készülök, és a feladatokat C++-ban (is) meg lehet oldani.
JavaScript, PHP ismereteim vannak, több programot/weblapot is készítettem már, Javaba belekezdtem, ezt-azt tudok abban is alkotni.
ui.: Van fogalmam az OOP-ről, osztályokról, metódusokról, konstruktorokról/destruktorokról, tulajdonságokról, stb-stb. Szóval szerintem nagy bajban nem lennék egyik nyelvvel sem.
Előre is köszönöm!
Miért megy el annak az esze, aki az MI-t C# vagy Java-ban írja?
Éppen, hogy: Különböző elemekből (objektumokból) kinyert eredmény. Teszem azt, hogy megvizsgálsz 4000 elemet, ami különböző tulajdonságokkal bír.
Erre hülye leszek nem OOP-t használni...
#12-nek igaza van, elég sokan használnak pl. Java-t, mert vannak olyan feladatok AI terén is, amire nagyon is alkalmas, de úgy általában a legnépszerűbbek a Prolog, Lisp, Python, esetleg Haskell.
Machine learning téren meg valószínűleg verhetetlen a CUDA.
Itt Szegeden programtervezőin ezek vannak: (gondolatjelekkel a kurzusok)
- C
- C++
- Java
- MySQL adatbázis (+PHP magadtól, mert kell a beadandóba)
- Oracle adatbázis, PL/SQL
- Smalltalk, Prolog, Haskel, Occam
- XML, C#, Java(GUI)
Másfelől:
"ui.: Van fogalmam az OOP-ről, osztályokról, metódusokról, konstruktorokról/destruktorokról, tulajdonságokról, stb-stb. Szóval szerintem nagy bajban nem lennék egyik nyelvvel sem."
Az egy dolog. Cég szinten, ha csak ennyi tudsz, ott helyben nevetnének ki, és ezt kérdeznék:
- Mondj tervezési mintákat.
- TDD? (Test-Driven Developing)
- stb.
Programozói szakma nem arról szól, hogy írjuk a kódot. Mert azt mindenki képes rá. Van Mesterséges Intelligencia c. kurzus is, ahol Java-ban kell írni a beadandót. Valaki említette, hogy "elment az esze" (MI-t is belesorolta). Hát nem tudom ki ért jobban hozzá "ő" vagy egy Dr. fokozatú előadó.
A lényeg, hogy akkor megbuktál, ha:
- nagyobb a memória igény a kelleténél, vagy
- kifutottál az időkorlátból.
Magyarán: megfelelő erőforrás keretek között polinom időben fusson le.
Vannak olyan dolgok amiket nem lehet leprogramozni, VAGY még nem találtak rá polinom időben lefutó algoritmust. Mert van ilyen, nem is 1.
Google: "NP-teljes problémák". Utána lehet nézni.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, hasznosak számomra!
13-as, köszönöm a kis szegedi felvezetést, ezt is hasznosnak találom! :) Viszont, nem véletlenül mennék fősulira/egyetemre. Tudom, hogy nem tudok tervezni, én csak azért említettem az általad idézett dolgokat, hogy ne legyenek olyan szövegek a válaszokban, hogy: "márpedig, ha meg akarod tanulni a Java-t, akkor előbb valami procedurálisabb nyelvbe kezdj bele, mert a Java OOP-je össze fog zavarni". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!