Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kezdjek bele a programo...

Hogyan kezdjek bele a programozásba?

Figyelt kérdés
Rendszergazda szeretnék lenni, de alig tudok valamit a programozásról. Angol nem akadály. Matekból nem vagyok a legjobb(4-es vagyok, de ez nem mond el mindent), legfőképpen matek logikából, ezért félek egy picit a programozástól. Viszont érdekel is, kíváncsi vagyok, mit tudnék vele kreatívkodni. Hogyan kezdjem, könyvből? Vagy nézzek videókat, vagy valami netes oktatást keressek? Mi a legjobb módszer, és kezdő nyelv?
2015. szept. 10. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:

"Rendszergazda szeretnék lenni"

A rendszergazdáknak nem kell programoznia. Maximum script-nyelveket kell ismerni az automatizáláshoz.

Python, perl, Powershell, Bash

2015. szept. 10. 18:36
 2/9 anonim ***** válasza:
55%

Rendszergazdának nem kell túl sokat programozni.

Pascal-lal szoktak kezdeni, mert az olyan szigorú nyelv, hogy sok dologra már a fordító figyelmeztet.

Ha ez már jól megy, akkor C, mert ez mindennek az alapja.

LINUX rendszered feltétlenül legyen (kevés grafikával, nem az a lényeg).

Idáig mindből vannak ingyenes rendszerek.

Utána jöhet az az 5 nyelv, amivel majd foglalkozni fogsz. Addigra remélhetőleg már tudod, hogy ez melyik.

2015. szept. 10. 18:37
 3/9 anonim ***** válasza:
C nem alapja ezek közül egyiknek sem: Pascal, Python, Perl, PHP stb. Ezen felül C nyelvet már csak ott használnak ahol nem lehetséges a váltás magasabb szintű nyelvre, vagy sok kódot kellene átírni.
2015. szept. 10. 18:47
 4/9 anonim ***** válasza:
52%

A PHP, Perl és Python-ra mind hatott a C nyelv. Ez a progrmozásnak szintjei vannak egy tévedés amit néhány helyen tanítanak. Van az alacsony szintű nyelv ami a gépi utasításoknak felel meg, és minden magasabb szintűnek számít ami absztrakciót ad pl. a C is. Ha inline assembly-t írsz C-ben akkor az alacsony szintű.

[link]

2015. szept. 10. 19:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Én azt írtam, hogy a C alacsonyabb szintű mint modern társai.
2015. szept. 10. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:

"Én azt írtam, hogy a C alacsonyabb szintű mint modern társai."

Igen, pontosan ez a bullshit. A modernebb társai, ez annyit jelent újabb, és nem a nyelvről szól. Ugyanúgy ahogy definiálni sem tudod az alacsonyabbat, hiszen nincsenek alacsonyabbak. Csak alacsony nyelvek vannak, vagy úgy használt.

2015. szept. 10. 19:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Programoznia ugyan nem kell egy rendszergazdának, de a végzettséghez szüksége van rá.

Akkor kezdjem a Pascallal majd menjek a C-re? Vagy inkább a c#? És miből tanuljak?

2015. szept. 10. 19:48
 8/9 anonim ***** válasza:
C -ben rá vagy szorulva a mutatók használatára, ez elég alacsony szintű. Pythonnal kezdj, az újabbal.
2015. szept. 10. 20:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem egészen igaz, hogy nem kell programozni rendszergazdaként, bár a legtöbb feladat megoldható anélkül.

Kérdező, gyakorolhatod a különböző problémák megoldását a számítógépen, és ha szeretnél még programozni is, akkor tanulj elsőnek Pythont, és shell szkriptet (Batch Windowsra, Bash Linuxra).

2015. szept. 12. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!