Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell ezt megcsinálni?

Hogyan kell ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés
írj egz olyan programot, amely beolvas 2 egész számot a billentyűzetről, és a képernyőre kiírja a két szám összegét.

2015. szept. 7. 16:03
1 2 3
 21/29 SimkoL ***** válasza:
Ha megtartod a linkelt oldalamon leírtakat még szívesebben segítek máskor is. Kicsit kényes vagyok a 'szép' kódra :)
2015. szept. 7. 17:14
 22/29 anonim ***** válasza:
#15: Macen vagyok, Windows VM most sajnos nincs kéznél. :(
2015. szept. 7. 17:16
 23/29 SimkoL ***** válasza:

Nem akarok vitát szítani, volt már jó pár - Delphi vs akármi - de talán azt kellene elismerni, hogy ha arra az irányra állt rá valaki - értsd Delphi vagy Lazarus - az megtesz mindent az 'ügy' érdekében. A Delphi mellett én is tanultam több nyelvet is, főként C++-t a Delphi miatt.

Ilyen erővel a VB, VBA, VBS-t is le lehetne minősíteni, holott ha Excel-re, Word-re vagy 'kényszerülve' nagyon is szükséged a Basic alapúakra vagy éppen Windows alatt egy VBS scripttel többre haladsz mint egy batch fájllal.

Minden nyelvnek megvan a maga helye, alapozni pedig mindenki a maga számára válassza a neki 'legjobban fekvőt'.

2015. szept. 7. 17:52
 24/29 anonim ***** válasza:

Én sem akarok vitatkozni, de szerintem nem elhanyagolandó az sem, hogy egy adott nyelv mennyire populáris és ebből kifolyólag mennyi és milyen minőségű dokumentáció, oktatóanyag és open-source könyvtár érhető el hozzá és jelenleg mennyire piacképes.

[link]

2015. szept. 7. 18:01
 25/29 anonim ***** válasza:
Egyébként érdekes, hogy említetted a VB-t, annak ellenére, hogy még 31-edik, ami nem annyira rossz helyezés, a statisztikák szerint haldoklik.
2015. szept. 7. 18:07
 26/29 SimkoL ***** válasza:

A Delphi-nek egyetlen baja, hogy pénzbe kerül és sajnos nem is kevésbe. Nagyon sok 'minden' elérhető hozzá, a linkelt kis programom is egy Mitov féle komponensen alapul, ami csak a töredékét mutatja a kompi tudásának. Csak a bibi az az egésszel, hogy '...felhasználása, csak nem üzleti célú alkalmazásra ingyenes'.

A kistestvér Lazarus tudása sajnos meg sem közelíti :(

Végül is a piszkos anyagiak is közrejátszanak a Delphi népszerűségének.

2015. szept. 7. 18:20
 27/29 anonim ***** válasza:

#26 Ellenben a Lazarus van linuxra és osx-re is! :)

(tudom, tudom magánügy, hogy milyen rendszert használok, de én mindig szem előtt tartom, hogy legyen multiplatform! sokféle operációs rendszer létezik és nem szabad elfelejteni a windowson kívüli világot! :))

2015. szept. 7. 18:53
 28/29 anonim ***** válasza:
#27: Fejlesztői körökben szerintem ilyesmi miatt is csökkenhet egy adott nyelv népszerűsége, nem is kicsit. Én úgy látom, hogy a fejlesztők több, mint 80%-a Linuxot és/vagy OS X-t használ, Windows-t egyre inkább csak .NET fejlesztőknél látok(nem mintha eddig lett volna más választásuk).
2015. szept. 7. 19:01
 29/29 SimkoL ***** válasza:

Nagyon sok évig a BM keretein belül ténykedtem ezt-azt :), ott adott volt az op. rendszer, sőt megvettek minden 'nyelvet' is. Így ragadtam meg én is a Delphi-nél, ami kiváló Windows alá mindenre. Volt Kylix próbálkozásom Linux alá - hát siralmasra sikerült -

Mára már nem érdekel, 'szórakozásra' kiváló a Delphi 7. Tavaly erős felindulásból beleszagoltam az Eiffel-be is, de utána rájöttem, hogy semmi értelme már.

2015. szept. 7. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!