Hogyan kell ezt megcsinálni?
Nem akarok vitát szítani, volt már jó pár - Delphi vs akármi - de talán azt kellene elismerni, hogy ha arra az irányra állt rá valaki - értsd Delphi vagy Lazarus - az megtesz mindent az 'ügy' érdekében. A Delphi mellett én is tanultam több nyelvet is, főként C++-t a Delphi miatt.
Ilyen erővel a VB, VBA, VBS-t is le lehetne minősíteni, holott ha Excel-re, Word-re vagy 'kényszerülve' nagyon is szükséged a Basic alapúakra vagy éppen Windows alatt egy VBS scripttel többre haladsz mint egy batch fájllal.
Minden nyelvnek megvan a maga helye, alapozni pedig mindenki a maga számára válassza a neki 'legjobban fekvőt'.
Én sem akarok vitatkozni, de szerintem nem elhanyagolandó az sem, hogy egy adott nyelv mennyire populáris és ebből kifolyólag mennyi és milyen minőségű dokumentáció, oktatóanyag és open-source könyvtár érhető el hozzá és jelenleg mennyire piacképes.
A Delphi-nek egyetlen baja, hogy pénzbe kerül és sajnos nem is kevésbe. Nagyon sok 'minden' elérhető hozzá, a linkelt kis programom is egy Mitov féle komponensen alapul, ami csak a töredékét mutatja a kompi tudásának. Csak a bibi az az egésszel, hogy '...felhasználása, csak nem üzleti célú alkalmazásra ingyenes'.
A kistestvér Lazarus tudása sajnos meg sem közelíti :(
Végül is a piszkos anyagiak is közrejátszanak a Delphi népszerűségének.
#26 Ellenben a Lazarus van linuxra és osx-re is! :)
(tudom, tudom magánügy, hogy milyen rendszert használok, de én mindig szem előtt tartom, hogy legyen multiplatform! sokféle operációs rendszer létezik és nem szabad elfelejteni a windowson kívüli világot! :))
Nagyon sok évig a BM keretein belül ténykedtem ezt-azt :), ott adott volt az op. rendszer, sőt megvettek minden 'nyelvet' is. Így ragadtam meg én is a Delphi-nél, ami kiváló Windows alá mindenre. Volt Kylix próbálkozásom Linux alá - hát siralmasra sikerült -
Mára már nem érdekel, 'szórakozásra' kiváló a Delphi 7. Tavaly erős felindulásból beleszagoltam az Eiffel-be is, de utána rájöttem, hogy semmi értelme már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!