Hogyan kell ezt megcsinálni?
Figyelt kérdés
írj egz olyan programot, amely beolvas 2 egész számot a billentyűzetről, és a képernyőre kiírja a két szám összegét.2015. szept. 7. 16:03
1/29 anonim válasza:
Mi csináljuk meg a házi feladatot ?
3/29 A kérdező kommentje:
Sajnos én nem tudom megcsinálni, mert nem értem igazán az anyagot, ezért gondoltam, hogy itt talán segít valaki...
2015. szept. 7. 16:12
4/29 anonim válasza:
5/29 anonim válasza:
Nincs mit érteni rajta, csak olvasni kell tudni, meg beírni Google-be.
6/29 SimkoL válasza:
Deklarálunk két változót:
var elso_szam, masodik_szam: integer;
Ezzel adtunk nekik nevet, meghatároztuk a típusát.
A Write, vagy WriteLn eljárásokkal kiírjuk, hogy mit is várunk el a felhasználótól:
Write('Kérem az első számot');
ReadLn eljárással beolvassuk.
ReadLn(elso_szam);
Így járunk el a következő számmal is.
Utána nemes egyszerűséggel egy WriteLn eljárással kiírjuk az eredményt:
WriteLn(elso_szam + masodik_szam);
..és hogy ne szaladjon el teszünk a végére egy üres ReadLn-t;
A tanárotok nem így magyarázta el ?
7/29 anonim válasza:
Egyébként felvilágosítana valaki, hogy miért tanítanak Pascal-t az iskolákban?
8/29 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm,hogy ilyen hamar tudtatok válaszolni,nagyon sokat segítettetek!Sajnos a tanár nem így magyarázta el de mostmár értem! Köszi mégegyszer!
2015. szept. 7. 16:20
9/29 anonim válasza:
Mert a középiskolás informatika tanárok többsége más nyelven nem tud programozni! :)
Egyébként manapság én is inkább másra szavaznék... (bár nem ez a legfőbb probléma az oktatásban)
10/29 SimkoL válasza:
Hozzám jöhetsz bármikor, a legkisebb fiam középiskolás így tudom, hogy milyen az ilyen jellegű oktatás színvonala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!