Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell ezt megcsinálni?

Hogyan kell ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés
írj egz olyan programot, amely beolvas 2 egész számot a billentyűzetről, és a képernyőre kiírja a két szám összegét.

2015. szept. 7. 16:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

#9: Nem ez a legnagyobb probléma, de nem biztos, hogy konstruktív. Nekem szerintem elvette volna a kedvemet, ha olyan nyelvet kellett volna tanulnom, amivel utána hazamegyek és igazából semmi izgalmasat nem tudok csinálni, mert 20 éve nem használják semmire. Teljesen más benyomásom lenne a programozásról, mintha valami olyan nyelvet mutattak volna be, amivel millió open-source projekt készül és rengeteg könyvtár érhető el hozzá.

Meg merem kockáztatni, hogy még a Haskell is jobban lekötne.

2015. szept. 7. 16:31
 12/29 SimkoL ***** válasza:

@wdhun: A fiaméknál a Pascal után a tanár 'bepróbálkozott' a Java-val. Hát a Pascal sem nagyon ment neki, de a Java...

Azért talán az sem elhanyagolható tényező, hogy a 'gyerekeknek' a Pascal érthetőbb volt. Alapozni, egy középiskolai év, nagyon kiváló. Az alap dolgok könnyen tanulhatóak benne. Az irány utána a Delphi lenne, de sajnos az fizetős, itt már mérlegelni kell, hogy megéri-e azt az egy misit a jogtiszta ?

Nekem is csak Delphi 7 van, az XE7 ára nagyon húzós, bár sokat tud, de hobbira drága.

2015. szept. 7. 16:34
 13/29 anonim ***** válasza:
Mindkettőtöknek igazat kell, hogy adjak. Én pl php-nak örültem volna (egyszerű és hasznos is) vagy python mondjuk. A programozás alapjai ezeken is megérthetőek és egyszerűek. De figyelembe kell venni, hogy egy osztály eléggé vegyes! Van aki fogékony (jó logikával rendelkezik) és megérti ha jól oktatják és van aki olyan mint a sarokban lévő fikusz. A tanárnak pedig az arany középutat kell megtalálnia...
2015. szept. 7. 16:40
 14/29 anonim ***** válasza:

PHP, Ruby, Javascript, bármi, amivel gyorsan össze lehet ütni valamit, el lehet kezdeni mások által készített könyvtárakkal kísérletezni, stb.., hogy legyen sikerélménye a gyereknek.

A középiskolai oktatásnak szerintem nem kell, hogy az legyen a célja, hogy megtanítson mindenkit programozni, sokkal fontosabb, hogy felkeltse az érdeklődést és lehetőség szerint segítsen mindenkinek eldönteni, hogy mit szeretne csinálni a jövőben.

2015. szept. 7. 16:47
 15/29 SimkoL ***** válasza:

'és igazából semmi izgalmasat nem tudok csinálni, mert 20 éve nem használják semmire'. Szerintem azért ez valamennyire izgalmas és Delphi-ben se perc alatt megvolt egy demonak:

[link]

Tudom most nagy arcnak tűnök, de ha értesz hozzá...

2015. szept. 7. 16:49
 16/29 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam, de sajnos nem megy, megmondanátok, mi a hiba?

program feladat01;

var elso szam, masodik szam:integer;

begin

write('Kerem az elso szamot!');

readln;

readln(elso szam);

write('Kerem a masodik szamot!');

readln;

readln(masodik szam);

readln;

write(elso szam + masodik szam);

readln;

readln;

end.

2015. szept. 7. 16:51
 17/29 SimkoL ***** válasza:
A szóközt nem tolerálja a Pascal.
2015. szept. 7. 17:02
 18/29 SimkoL ***** válasza:

program feladat01;

var elso_szam, masodik_szam:integer;

begin

Write('Kerem az elso szamot!');

ReadLn(elso_szam);

Write('Kerem a masodik szamot!');

ReadLn(masodik_szam);

Write(elso_szam + masodik_szam);

ReadLn;

end.

2015. szept. 7. 17:04
 19/29 SimkoL ***** válasza:
Ajánlom még figyelmedbe [link] , hogy szép kódot tudj írni. Bár a Pascal nem érzékeny a kis és nagybetűkre.... de ezt már százszor elmondtam.
2015. szept. 7. 17:08
 20/29 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a segítslget! Igazán hálás vagyok érte! :)
2015. szept. 7. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!