Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt miért találják a "programo...

Ezt miért találják a "programozók" viccesnek?

Figyelt kérdés

Annyi sok programozó pistikét láttam már megosztani ezt a "viccet":

[link]

Nekem annyira egyértelmű hogy logikai hibát követ el az aki ezt viccesnek találja. Olyan, mintha azt osztaná meg hogy 1 + 1 = 3. Ebben semm vicceset nem találok.

"Drágám, szaladj le a boltba, hozz egy doboz tejet és ha van tojás, hozz hatot."

A mondatban 3 utasítás van:

1) "szaladj le a boltba"

2) "hozz egy doboz tejet"

3) "ha van tojás, hozz hatot"

Logikailag egyenértékű utasítások:

1) nyisd meg a "próba.txt" fájlt.

2) írd bele az "x változó" tartalmát.

3) ha az "y változó" definiálva van, akkor írd a fájlba 6x.

Ezt miért jó megosztani? Képmutatás, hogy én vagyok a nagy programozó, aki felettetek áll?

2015. szept. 5. 08:18
1 2 3
 21/23 tabaki ***** válasza:
Nafene! Csak nem valamelyik rajzoló is olvasta a hozzászólásomat, vagy mi ez a lepontozás?
2015. szept. 8. 09:13
 22/23 anonim válasza:

Lehet egy nyelvtani aspektusa is.

Hiszen a "Drágám, szaladj le a boltba, hozz egy doboz tejet és ha van tojás, hozz hatot." végén a "hozz hatot" hasonló a "hozhatod"-dal.

Mennyi tíz hatod meg tíz hatod? Húsz hatod. = "Húzhatod". A poén után illett is meghúzni a másik haját, hiszen "megengedte" :)

2017. ápr. 29. 10:31
 23/23 anonim ***** válasza:
Mert az! 😆
aug. 23. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!