Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan hivatkozhatok egy tömb...

Hogyan hivatkozhatok egy tömb elemének karakterére Pascalban?

Figyelt kérdés
Ez nem megy: a[k][3]

2015. aug. 25. 18:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

function osszefesul(s, s1: string): string;

var i: byte;

begin

SetLength(osszefesul, 90);

for i := 1 to Length(s) do

begin

if s[i] <> '#' then osszefesul[i] := s[i]

else if s1[i] <> '#' then osszefesul[i] := s1[i]

else osszefesul[i] := s[i];

end;

end;

2015. aug. 27. 13:11
 22/24 SimkoL ***** válasza:

Elnézést, itt nálunk már megkezdődött a szüret, most értem haza.

A Classes véletlenül maradt benne, mert azt automatikusan kínálja a Lazarus. Az StrUtils is a PosEx miatt van, csak az előző hozzászólásom miatt került bele, jó a Pos is.

Az összefesul függvény két string-ből készít egyet, úgy hogy ha legalább az egyik karakter helyén nem # van akkor a karaktert írja be az új string-be. Ha nem akkor #. Az így 'elkészített' string-re kicseréli a ciklusban következőt. Végül is egyetlen ciklussal és függvénnyel visszaállítható az összes üzenet. A feltétel alapján addig fésüli össze az üzeneteket amig a napok sorszáma egyezik és az összefésült üzenet a restore változóba kerül, majd ez kerül kiírásra. Nem olyan bonyolult és szerintem ebben a formában ez a leghatékonyabb. A PosEx kivételével - jó helyette itt a Pos is - TP alatt is működik.

2015. aug. 27. 17:29
 23/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Simkol: a hetes feladat nagyon ügyes, nekem négyszer ilyen hosszú lett (valószínűleg tízszer annyi idő alatt)

2015. aug. 28. 14:00
 24/24 SimkoL ***** válasza:

Elég érdekes volt az egész feladat megfogalmazása. Mivel a Val eljárás alap a Pascalban nem értettem, hogy miért is kellett a 6-os feladat, csak bekavart volna a 7-es megvalósításában - már ha használod.

Mint láttad nem kell sokdimenziós tömb, az összetartozó adatokat érdemes egy rekordszerkezetbe pakolni. Rá kell szánni pár percet a feladat végig gondolására, átnézni a megvalósítandó részfeladatokat és azok alapján dönteni az adattárolás módjáról. A file írás-olvasás hibakezelése talán még plusz pontot is érhet :)

2015. aug. 28. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!