Hogyan kell áramkört rajzolni Delphiben?
Delphiben programozni kell objekt pascalban.
Ez kb olyan, mint ha egy autószalonban kérnél 10 deka párizsit
Tudod ez nagyon furcsa kérdés, mert a Delphi egy programozási nyelv és nem áramkörrajzolásra való. Nyilván lehet csinálni benne 5-6 év tanulás után egy működő áramkör rajzoló és szimláló programot, de ahhoz gépelhetsz úgy 8-10 ezer sornyi bonyolult parancsot.
Az autóboltban párizsi hasonlat nagyon jól leírja: először hülyének néznek, de ha nagyon sokáig maradsz és unják jelenléted, biztos hozat valaki párizsit is, szóval végül is megkaptad csak jobban jártál volna ha elmész a boltba.
Na itt is ugyanez van, használj inkább kész áramkörmodellező progit mert könnyebben célhoz érsz.
(Ha meg a deplhi a feladat akkor vagy rosszul értelmezted vagy nem a tudásszintednek megfelelőt kaptál)
Első vűlaszoló vagyok:
Válasz arra, amit leírtál utánna. Ezt a vonalast írhattad volna előbb is, emrt akkor leírtam volna ezt előbb.
kódos nézetben beírod:
Canvas.moveto(x,y); (innen húzza a vaonalat, nem emlékszem hogy vessző kell-e az x és az x közé, de a delphi kiadja, hogy mit lehet írni, ha elkezded írni a parancsot.)
Majd Canvas.lineto(x,y) (idáig fog érni a vonal)
canvas.font.color:= ide kell a színt leírok neked párat
clblack, clyellow, clgreen igazából az angol szinek csak előttük van az hogy cl és kész:)
aztán canvas.font.height:= egy számot írj ide a 10es az már elég vastag ha jól emlékszem
igazából röviden ennyi.
Még egy fontos dolog!!!
A formázásokat előtte kell megadni, tehát beállítod, hogy milyen színű méretű vonal kell, aztán moveto, meg lineto.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!