Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell áramkört rajzolni...

Hogyan kell áramkört rajzolni Delphiben?

Figyelt kérdés
2010. márc. 7. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:

Delphiben programozni kell objekt pascalban.

Ez kb olyan, mint ha egy autószalonban kérnél 10 deka párizsit

2010. márc. 7. 19:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Párizsi ide,párizsi oda,azt a feladat hogy delphiben kell megrajzolni az áramkört.Tudom,hogy van spéci program erre,de sajnos csak a Delphit lehet használni,esetleg a C-t.
2010. márc. 7. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem tudom, ez milyen órára kell, programozás, elektronika...?
2010. márc. 7. 20:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Delphiben lehet vonalakat rajzolni(vezeték), az alkatrészeket(ellenállás, kondi) meg egy labelre írod ki. Persze így ez csak látvány.
2010. márc. 8. 07:22
 5/7 A kérdező kommentje:
Programozás.És azt a vonalat milyen paranccsal kell kiírni?
2010. márc. 8. 11:08
 6/7 anonim ***** válasza:

Tudod ez nagyon furcsa kérdés, mert a Delphi egy programozási nyelv és nem áramkörrajzolásra való. Nyilván lehet csinálni benne 5-6 év tanulás után egy működő áramkör rajzoló és szimláló programot, de ahhoz gépelhetsz úgy 8-10 ezer sornyi bonyolult parancsot.

Az autóboltban párizsi hasonlat nagyon jól leírja: először hülyének néznek, de ha nagyon sokáig maradsz és unják jelenléted, biztos hozat valaki párizsit is, szóval végül is megkaptad csak jobban jártál volna ha elmész a boltba.

Na itt is ugyanez van, használj inkább kész áramkörmodellező progit mert könnyebben célhoz érsz.

(Ha meg a deplhi a feladat akkor vagy rosszul értelmezted vagy nem a tudásszintednek megfelelőt kaptál)

2010. márc. 8. 16:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Első vűlaszoló vagyok:

Válasz arra, amit leírtál utánna. Ezt a vonalast írhattad volna előbb is, emrt akkor leírtam volna ezt előbb.

kódos nézetben beírod:

Canvas.moveto(x,y); (innen húzza a vaonalat, nem emlékszem hogy vessző kell-e az x és az x közé, de a delphi kiadja, hogy mit lehet írni, ha elkezded írni a parancsot.)

Majd Canvas.lineto(x,y) (idáig fog érni a vonal)

canvas.font.color:= ide kell a színt leírok neked párat

clblack, clyellow, clgreen igazából az angol szinek csak előttük van az hogy cl és kész:)

aztán canvas.font.height:= egy számot írj ide a 10es az már elég vastag ha jól emlékszem

igazából röviden ennyi.

Még egy fontos dolog!!!

A formázásokat előtte kell megadni, tehát beállítod, hogy milyen színű méretű vonal kell, aztán moveto, meg lineto.

Remélem tudtam segíteni!

2010. márc. 8. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!