Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet rajzolni a Formra...

Hogy lehet rajzolni a Formra C#-ban?

Figyelt kérdés
Ki szeretnék, rajzolni a formra, x db képet.(azonos képek) Azt tudom, hogy egy bitmap típusú változót kell létrehozni hozzá. De ezen kívül semmit nem tudok. Szintaktikát, és logikát is kérnék, ha lehetne. Köszönöm előre.

2011. nov. 3. 09:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb technika: kiraksz egy pictureboxot, és abba berakod. :)

Bonyolultabb technika: betöltöd a képet egy bitmap-ba

Bitmap bitmapToDraw = Bitmap.FromFile("elérésiút");

Majd létrehozod a Graphics-ot:

System.Drawing.Graphics g;

g = this.CreateGraphics();

Majd a g függvényével ki tudod rajzolni a képedet a megadott helyre.

Bepakolod az egészet egy for ciklusba, és szépen eltolod a képeidet amennyivel kell, és ahányszor csak kell.

2011. nov. 3. 09:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát gondolom a legjobb megoldás, ha pb be rajzolok akk. De enekm, olyan problémám van, hogy két kéept akarok egymásra rakni. Két "kört" és ugye a pb az négyzet alakú. Próbálkoztam a hátteret átlátszóvá tenni, de az átlátszó része, nem az alsó pb t fogja láttatni, ahnem közvetlena form hátterét. Emiatt kell rajzol, elvileg az megoldás. Ezt pontosan, hogy lehet akk megoldani?
2011. nov. 3. 09:59
 3/4 A kérdező kommentje:

A bonyolultab megoldásoddal, próbálkoztam, de nem jó neki a kép betöltése.

Bitmap bitmapToDraw = Bitmap.FromFile("\1001.png");

Ezzel a sorral bajlódik. És a g-nek meik fügvényével kell kirajzolni?(van rengeteg draw függvénye)

2011. nov. 3. 10:30
 4/4 anonim ***** válasza:

"Bitmap bitmapToDraw = Bitmap.FromFile("\1001.png");

Ezzel a sorral bajlódik. És a g-nek meik fügvényével kell kirajzolni?(van rengeteg draw függvénye)"

Tess:

Bitmap bitmapToDraw = Bitmap.FromFile( Environment.CurrentDirectory + "\1001.png");

2011. nov. 3. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!