Kiválóan tudok programozni Pascalban, Delphiben, C-ben, C++ ban, és még a java-hoz is értek. Szerintetek? (Többi lent).
Höhh.
Ezerszer jobban jársz, mint egy orvos.
Hány éves vagy? A kiváló programozás mit jelent? Gimnazista koromban én is azt hittem, hogy kiválóan tudok programozni, de az egyetemen rájöttem, hogy nem is. Meg azt is, hogy mi minden van még az informatikában a programozáson kívül, ami még jobban is érdekel, pedig eddig azt se tudtam, hogy mik ezek.
Egyébként nekünk a gimnáziumban azt javasolták, hogy arra a területre menjünk, ami a legjobban érdekel, és ott legyünk nagyon-nagyon jó szakemberek, mert a legjobb szakembereknek mindig lesz állása. Aki valami jól fizető divatszakmát választ, az nem lesz képes annyit tanulni, amennyi az élvonalban maradáshoz kell, és az első válságnál bajba kerül.
Ez alapján neked azt javaslom, hogy ha orvos szeretnél lenni, akkor menj orvosnak. Esetleg kereshetsz valami határterületet (pl. a BME-n van orvosi informatikai képzés, nem tudom, mi ez, de úgy hangzik, mint egy határterület).
Nekem már valahogy alapból bűzlik, ha valaki ennyire dícséri magát.. Végülis akkor milyen végzettséged van? Hány év munkatapasztalatod?
Merthogy ilyesmit általában olyanok állítanak magukról, aki eljutottak odáig, hogy összekattogtatnak két-három ablakot valami IDE-s designerrel, megírnak bele 3 eventhandler-t, vagy esetleg írnak egy konzolos chat programot, és azt hiszik, hogy már "kiválóan" programoznak. Holott a legnagyobb szoftver, amihez valaha is közük volt, max. 5-6 ezer sor(Az meg p*csafüst).
Aztán az állásinterjúkon szokott lenni a nagy koppanás, amikor egy tényleg profi senior fejlesztő feltesz pár érdekesebb kérdést :)
Élőben lenne is néhány sz*patós kérdésem :D:D
Egy profi nem azért profi mert ő annak mondja/annak tartja magát, hanem mert bizonyított, letett valamit az asztalra, ez egy érdem amit mások döntöttek el/állapítottak meg, mások mondják róla.
22:29 Szép volt, jól leírtad helyettem is.
Nézd, ha valóban így van, nyilván nem bánod meg.
De annak az esélye, hogy valóban értsél "kiválóan" ezekhez a nyelvekhez, csekély.
Eleve, csak önmaga a C++ megtanulása olyan szinten, hogy azt egyáltalán megfelelőnek lehessen nevezni, kb. 3 év aktív használat mellett lehetséges, munkakörnyezetben. A kiváló szint egy élet munkája.
A java kicsit könnyebb, de nem sokkal, ott is sok év tapasztalat kell a kiváló szinthez.
- Ha pascalban profinak mondod magad, akkor valószínűleg nem sokat dolgoztál még valódi környezetben, inkább iskolapadból jöhetsz.
- ha valaki sokmindenhez ért, akkor valójában semmihez sem ért
- pályaválasztás előtt vagy, akkor neehzen lehet meg a szükséges tapasztalat. Pláne Cben (otthoni huszárkodás becsülendő, de édeskevés)
És
- Csak az mondja magáról hogy mindent tud, aki nagyon keveset tud.
Akkor már kezdesz jó C++os lenni, ha natív írsz egy TCPIP csokagkezelőt szervízt. És ez a kezdet. Gondolom design patternek is megvannak akkor...
Tanulni tanulni tanulni....
"Akkor már kezdesz jó C++os lenni, ha natív írsz egy TCPIP csokagkezelőt szervízt."
Na ja, csak teljesen felesleges egy ilyet megirni, ott van a winsock.. linux-on meg megint biztosan van rá valami, abban egyáltalán nem vagyok otthon.
Az, hogy valaki jó C++-os, még nem jelenti azt, hogy jó fejlesztő.
Szerintem a jó fejlesztő nem pont attól jó, hogy minden kis fiszf*sz függvényét meg csinját-binját ismeri egy nyelvnek. Sőt, ez annyira nem is fontos, mert guglival kb. mindent meg lehet találni.
Inkább az a jó fejlesztő ismérve, hogy jól átlátja/átgondolja a problémát, amit meg akar oldani. Hogy nem csak valahogy megoldja, hanem céltudatosan olyan megoldást keres, ami a lehető legegyszerübb, valamint karbantarthatóság, újrahasználhatóság és továbbfejleszthetőség szempontjából is optimális.(Persze ilyen megoldás sokszor nem létezik, viszont egy jó fejlesztő ilyenkor is talál egy olyan kompromisszumos megoldást, amivel mindenki boldog).
Szóval a mérnöki szemlélet az, ami egy fejlesztőt jó fejlesztővé tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!