Milyen függvénnyel érhetem el ezt Delphiben?
Tanulj meg googlet használni. Ezek olyan problémák, hogy rajtad kívül még csak százmillióan kérdezték meg.
Keress erre például:
delphi convert real to int
Ezt olvasgasd kicsit mielőtt kérdezel!
Egyébként ehhez a kérdéshez miért is vársz több ezer különböző választ?
Ez annyira alapvető dolog, hogy mire beírtad a kérdést, addigra már 10-szer megtaláltad volna a megoldást.
1, Hogy tanuljak a nálam okosabbaktól, ha nem segítenek, hanem csak felesleges baromságokat írnak és linkelgetnek be???
2, Megkérdeztem pár programozót a sulimban és egy se tudott így fejből választ adni.
3, Képzeld, utánanéztem a gugliban, és mint írtam találtam pár választ csak lehet azok nem jók, és mivel csak otthon tudom kipróbálni ezért gondoltam hátha valamilyen értelmesebb egyéniség ír egy függvényt ami biztos jó. Sajnos elszámítottam magam. :D
Jah, ha véletlenül jár erre valami értelmes ember, akkor írja már meg hogy ez működne-e delphi7-ben? Előre is köszönöm!
var
k: real;
i: Integer;
begin
k:=10.54;
i := Round(k);
end.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!