Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az igényes programozás titka?

Mi az igényes programozás titka?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

PHP-ben szoktam programozni, szeretem is és érdekel is.

Nagyjából már kezdem megismerni jobban a PHP-t, de úgy gondolom, hogy az ember soha nem lehet elég jó benne, legalábbis én még szeretnék fejlődni. Sokat.

Nemrég megtanultam az Objektum orientált programozást(ami számomra nem ment olyan könnyen), majd most nemrég fejeztem be az MVC tervezési minta elsajátítását.

Azért írok nektek, mert szeretnék megtanulni "szépen kódolni" - kicsit bután hangozhat, de ismerve magam, sokszor úgy érzem, hogy megtalálom a megoldást a problémára de lehetne sokkal szebb is. Szeretnék egy olyan magyar nyelvű könyvet, videót - akármit, ami megtanít a lehető legszebben, legoptimálisabban programozni. Ami kiváltképp örömömre szolgálna az az, ha ez PHP nyelven lenne.

Esetleg ha ismertek ilyen könyvet vagy akármilyen segítséget, akkor kérlek osszátok meg velem.

Köszönöm!

2015. júl. 26. 21:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Hogy ne legyen igénytelen az aki írja a programot.
2015. júl. 26. 21:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az nem így megy, hogy azt megtanulod és kész. Programozz sokat, és idővel kialakul. Ha ránézel egy régebbi programodra, és elkap az érzés, hogy "hogy írhattam ilyen szart", na akkor haladsz jó úton.

Amúgy egy programozónak maga a nyelv az nem számít, az csupán egy eszköz, ha el tudja képzelni a feladatot. Vannak helyzetek, amikor érdemesebb egy csavart csavarhúzó helyett fúróval befúrni, míg más helyzetekben nagyobb akadály maga a fúró.

2015. júl. 26. 21:39
 3/8 anonim ***** válasza:
12%
Nincs olyan, hogy igényes programozás. Működjön és működjön jól, és ennyi. Az emberek csak szeretik egymást fikázni, hogy magukat jobb színben tüntessék fel. Ne mások elvárásainak akarj megfelelni!
2015. júl. 26. 21:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkitől a választ, segítséget.
2015. júl. 26. 21:52
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor programozol jól, ha már a tervezés fázisban optimalizálsz.
2015. júl. 26. 22:06
 6/8 anonim ***** válasza:

"majd most nemrég fejeztem be az MVC tervezési minta elsajátítását"

Azért ez így kicsit furán hangzik, mintha pár óráról, vagy napról lenne szó.

Ami azért vicces, mert maga az ötlet ennél hamarabb, egy/pár perc alatt felfogható, viszont ez a minta és változatai annyi helyen szerepelnek, hogy biztos fogsz még újat tanulni róla, nem fogod "befejezni"..

"a lehető legszebben, legoptimálisabban programozni"

A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, néha pont ellenkező erőfeszítések árán lehet ilyet vagy olyat

"sokszor úgy érzem, hogy megtalálom a megoldást a problémára de lehetne sokkal szebb is"

nem hülyeség, és egyedül sem vagy vele (a megoldás általában könnyebb, mint normálisan kivitelezni, főleg, hogy n+1 féleképpen lehet)

végezetül, hogy ne csak off legyen, van egy könyv, amit ajánlatos elolvasni, de legalább ismerni, azt meg, hogy mennyire alkalmazod a benne leírtakat, majd eldöntöd te

a következőt bepötyögöd a keresőbe: "clean code" és el is indulhatsz

2015. júl. 26. 22:11
 7/8 anonim ***** válasza:
#3 Szerintem te nem sűrűn dolgozhattál eddig élesben. Kódminőség fogalmáról hallottál már? És hogy mennyi minden múlik ezen a későbbiekben? Az egy dolog, hogy jól működik, de közel sem biztos, hogy fél évvel később is ugyanolyan jó lesz.
2015. júl. 27. 01:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha mar PHP es OOP volt, akkor kicsit merulj meg bele a nevterekbe es a Composer-es dolgokba.

Meg valoszinuleg fog neked ujat mutatni es jelentosen tudnak ezek is javitani a kod minosegen.

2015. júl. 27. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!