A programozásban itt mindenki csak a pénzszerzési lehetőséget látja?
Engem csak az irritál, hogy kis középiskolások, friss diplomások +400k nettót, autót, és egyéb luxusjuttatásokat akarnak, szemben azzal, hogy még nem kódoltak semmit csapatban,
ahol véletlenszerű személyiségtípusokkal, nem csupán introvertáltakkal illene kijönni a munka során a termékeny projektben, ráadásul ezt 40 fő fölött beszélt angol nyelv használata mellett. És gyakran időre kell programozni, mert a béta tesztelő és a vevő határidőre várja a programot, nem is szólva arról, hogy a munkaidő 20%-a olykor unalmas, nem túl kreatív (angol nyelvű) dokumentáció írással és olvasással telik.
Lehet, hogy nagyon divatos, de itt bizonyos teljesítményt is elvárnak cserébe. A legfontosabb szempont a kiválasztásnál, hogy képes vagy új szemléletmódokat és programnyelveket megtanulni a munka során. Amennyiben erre a jelölt nem képes, ez érződni fog rajta már az interjún is, hogy semmiféle elhivatottság sincs a szakma iránt, és inkább mást választanak.
Én bizony nem. Ha a programozók betegre keresik is magukat, akkor sem vesznek tőlem semmit...
:(
Én speciel nem CSAK. Fiatal vagyok én is, 17 éves, és azért tanulok programozni, mert úgy érzem, fejleszti a logikus gondolkodásomat, és jólesik látni, hogy egy-egy egyszerűbb dolgot magam implementálok, pl. most nemrég egy apró Caesar-rejtjelezés megírása is sikerélmény volt.
Nyilván, a pénz is játszik, és ha elég sok áttétek keresek, akkor mindent pénzért csinálok, de nem, nem ez az egyetlen mozgatórugó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!