C++ pthread, mi a gond a programmal?
Még csak most ismerkedem a threadekkel, de már is lenne egy kérdésem. Hogyan lehet a threadnél, gondolok erre a sorra:
pl: pthread_create(&thread1,NULL,ido,((void *)arg));
megadni a programnak, hogy igenis meg az ora, perc, masodperc unsigned short inteket is adja át cím szerinti paraméterátadással (remélem jól emlékszem hogy ez az, lényegében a & jelre gondolok) a külső függvénynek? Tehát a thread függvénye ami itt az ido, megkapná azokat is, így a main függvényből is bármikor le lehetne kérdezni az adatukat (óra, perc, másodperc).
Remélem nagyjából érthetően meg tudtam fogalmazni mit is akarok. :)
#1, kifejtened példával ha kérhetem?
#2, igen, azzal szerettem volna, azonban a Code Blocks valamiért nem engedi. Őszintén szólva nem tudom miért, engedélyezve van a c++11, mégis pl a thread t1; sornál kifogásolja, hogy nem tudja, mi az a thread.
Használj Visual Studiot, nem kell külön mindent engedélyezgetni benne, felrakod és minden működik aminek kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!