Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a gond a következő kép...

Mi a gond a következő kép "analizáló" Java programmal?

Figyelt kérdés

Nem látom át, hogy hol lehet a logikai probléma. A magyarázat(hogy én hogyan gondoltam) le van írva kommentben a kódban:

pastebin[dot]com / HzmL0p8U

2 random próba input kép:

[link]

[link]

2015. júl. 6. 20:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Az algoritmus átgondolása előtt, az első tippem, hogy a break csak a legbelső ciklusból lép ki.

Helyette kellene egy return true, a legvégére meg egy return false.

2015. júl. 6. 21:13
 2/3 A kérdező kommentje:

És tényleg, már jó is... :D

Köszi! :)

2015. júl. 6. 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:

"Kérdés: A probléma tényállása miért áll fenn?"

Ez tetszett, nevetve röhögtem rajta. :)

Hogy a tényállás miért "áll fenn", arra rájöhetsz, ha megnézed, pontosan honnan kéne kilépni a breaknek(két for), és ehelyett honnan lép ki valójában.

De ahogy a kolega mondta, direkt return false/return true sokkal jobb választás, csak az első pixel egyezésénél kell true-ra állítani a boolodat, utána minden rossz pixel false-ra teszi, és a végén megnézed, hogy melyik(ha false mész tovább a nagy képen, ha true return).

2015. júl. 6. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!