Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Késő 33 évesen programozást...

Késő 33 évesen programozást tanulni?

Figyelt kérdés
2015. júl. 14. 09:27
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
84%

Ez egy orbitális nagy marhaság.

A mai munkaerőpiacon? Ahol kapkodnak nem csak a jó, de az épp, hogy elfogadható informatikusokért is? Aha...

Pont, hogy itt a legkisebb a korrupció. Hogy miért? Mert algoritmizálni, kódolni, debugolni nem fog tudni attól senki, mivel mondjuk a jó haver kisfia. Titkárnőnek, boltvezetőnek, illetve közalkalmazotti státuszba fel lehet venni protekcióval az embert, idővel mondjuk egy titkárnő bele tud tanulni a dolgokba. (A közszférában meg mindenki tojik a hatékonyságra.) De egy profitorientált vállalat egyáltalán nem mindegy, hogy hasznos munkaerőre, vagy csak alibiből vesz fel valakit, és fizet utána havonta 500+ ezret. Pláne nem mindegy egy szoftvercég esetében, hogy milyen termékeket állít elő.

Persze, rengeteg alkalmatlan "informatikus" van a munkaerőpiacon. Tudod, akik kegyelemkettessel elvégeztek egy okj-t, és ettől már informatikusnak gondolják magukat. Ők ezt persze, hogy úgy élik meg, mint ha túltelített lenne a piac, mert érthető okokból őket mindenhonnan el fogják hajtani.

De használható tudással rendelkező informatikus bizony kevés van.

2015. júl. 15. 11:59
 12/12 anonim ***** válasza:
Nekem 30 felé kezdett igazán kialakulni a kocka énem. Előtte is szerettem matekolni dolgokon, de pár évvel a tripla iksz előtt nagyon jött egy ismeretlen eredetű ügyesség és precizitás, ami azóta csak jobb. Korábban hibázgattam, kis figyelmetlenségekből nagy bakik lettek, és előfordult, hogy elvi hibát vittem tovább, csak mert (senki se tudja miért) teljesen biztos voltam benne, hogy az úgy van, ahogy odatévedtem. Ez elmúlt, és előtte nem, azóta igencsak érdemes ilyesmivel foglalkoznom. Érdekes, hogy kábé akkor kezdtem pofázni angolul normálisan, meg akkor lettem kedvenc hangszereimen is otthon nagy-nagy örömmel. Nagy könyv szerint. :)
2015. aug. 5. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!