Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van-e a PHP-nek jövője?

Van-e a PHP-nek jövője?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, egyre inkább terjed a Ruby on Rails meg Node.js, felmerül a kérdés, hogy mi lesz a PHP-vel? Fogják-e még 10-20 év múlva használni?

2015. jún. 1. 17:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
10-20 év az informatika világában olyan, mint 100 emberi év. Azalatt rengeteget változhat a világ. Szóval értelmetlen a kérdés.
2015. jún. 1. 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma a PHP-nak van létjogosultsága, más meg nem számít. Ebben a szakmában úgysem úszod meg a folyamatos tanulást. Ha majd a legtöbb helyen node.js lesz támogatva, akkor átállok arra (egyébként bizonyos projektekhez most is azt használunk). Egyik ismerete nem zárja ki a többit.
2015. jún. 1. 17:55
 3/7 A kérdező kommentje:

# 1 Miért lenne bármilyen kérdés is értelmetlen? 20 év az valóban sok, de 5-10 évet azért nagyjából előre lehet látni, ez nem tőzsde? Én például megmondom, hogy 5-10 év múlva is ugyanúgy lesz C és C++, ezek viszonylag stabil nyelvek.

# 2 Nem vagyok PHP programozó, nem is leszek, csak érdeklődtem. Nekem ezek az új technológiák szimpatikusak, és feltűnt hogy az utóbbi időben egyre kevesebb PHP programozó hirdetést látok.

2015. jún. 1. 18:28
 4/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem sok hirdetést látsz, de hogy heti szinten több állásajánlatot is kapok, amihez PHP kell, az biztos.

A Ruby egyébként szerintem nem fog elterjedni, a node.js előtt áll egy szebb jövő.

2015. jún. 1. 18:53
 5/7 anonim ***** válasza:
10-20 évre előre meg tudod mondani, hogy létezni fog-e, de azt már nem, hogy mennyire lesz népszerű. 10 éve megmondat volna, hogy az Objective-C elterjedt lesz? Nem, mert az Apple termékek hozták meg a sikert. És ez már majdnem olyan mint a tőzsde.
2015. jún. 2. 00:00
 6/7 Drone007 ***** válasza:

Nem tudom hol vetted észre, hogy terjed a Ruby on Rails, én pont az ellenkezőjét tapasztalom.

A Node.js valóban terjed, ami jó, mert hiánypótló rendszer, és foglalkoznak is vele, van jövője.

Ugyanígy a Php-nek is van jövője, mert azon túl, hogy nagyon elterjedt a fejlesztésével is sokat foglalkoznak.

Az azonban igaz, hogy 20 évre előre nem lehet megmondani, hogy mi lesz.

2015. jún. 2. 07:55
 7/7 anonim ***** válasza:

5-10 éve még senki sem gondolta volna, hogy a c# bármire is jó lesz alkalmazásfejlesztésen kívül, most meg ott tartunk, hogy akár valós idejű cuccokat is csinálhatsz benne - persze a c++ még mindig gyorsabb, de már nem akkora probléma ez közel sem. Továbbá arra sem feltétlenül esküdnék meg, hogy 10 év múlva a c++ ugyanolyan elterjedt lesz, eddig olyan c++ os arccal még nem találkoztam, aki ne szeretett volna bele azonnal a rustba(és olyanokról beszélek, akik 15-20 éve c++ t használnak, nem tapasztalatlan egyetemistákról).

2015. jún. 4. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!