Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Kezdő Java programozó vagyok...

Kezdő Java programozó vagyok és éppen egy szöveg játék projektemen dolgozom, segítsenek?

Figyelt kérdés

A játékban épp az történik hogy lesz egy random szám ami ha 0.5 fölött van akkor a katona jobbról fog ütni ha meg 0.5 alatt akkor meg balról. Ezután a játékosnak meg kell tippelnie, hogy merről fog jönni az ütés. Ez nálam így néz ki:

double soldier1Position = Math.random();

if(soldier1Position>0.5){

String hit1 = "bal";

}

else{

String hit2 = "jobb";

}

}

//A védekezés helye

String defense1 = in.nextLine();

if(defense1 == hit2 ){

}

Valamiért amikor azt mondom, hogy defense1 == hit1 vagy azt hogy defense1 == hit2 akkor ő azt mondja, hogy nincs olyan változó hogy hit1 vagy hit2 pedig előtte meghatároztam. Mit csinálok rosszul?

2015. ápr. 21. 14:37
 1/2 anonim ***** válasza:
57%

Mert a hit1-et csak akkor deklarálod, ha >0.5...

Így kellene:

if(soldier1Position>0.5){

String hit = "bal";

}

else{

String hit = "jobb";

}

}

//A védekezés helye

String defense1 = in.nextLine();

if(defense1 == hit){

}

2015. ápr. 21. 14:42
 2/2 Tengor ***** válasza:
100%

A hit1 és hit2 csak abban a blokkabn ({ } közötti rész) érvényesek, ahol azokat definiáltad, azon kívül már nem léteznek.

Definiáld őket az IF ágain kívül és akkor tudod őket vizsgálni.

2015. ápr. 21. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!