Milyen lesz a jövő programozási nyelve?
olyan hogy több platformon is lehet használni majd stb.
de hogy mi és mikkor és hol fog eljönni, arra még várunk kell
#1: akkor a JavaScript a jövő programozási nyelve, mert az már most ilyen. :D
Valószínűleg nem lesz egyetlen "jövő programozási nyelve", ami mindenre jó, ilyen sose lesz.
A hardverközeli programozási nyelv továbbra is a C marad; a platformfüggetlen nyelv a Javascript; az Android tovább terjed, a Javara is szükség lesz; ha a Windows megerősödik, akkor a C#-ra is feljön.
A "gyorsan üssünk össze valamit" projektekre ott lesz a Python. És akkor még nem beszéltem az adatbázisokról, a szerveroldali alkalmazásokról.
A kérdés nem egy konkrét nyelvre vonatkozott, hanem általában, általános tulajdonságokra lettem volna kíváncsi.
Példa: szerintem a jövő programozási nyelve nem imperatív/OOP nyelv lesz, hanem a deklaratív világ felé fogunk eltolódni, és a szintaxis sokkal közelebb lesz valamilyen természetes nyelvhez (leginkább az angolhoz), mint a maiak. A miértet is leírnám, de nem a saját válaszomra lettem volna kíváncsi...
Amit írsz, az már ma is trend a magaszintű nyelvekben, kezd beépülni a funkcionális paradigma, de ezek akkor sem fogják kiszorítani a többi nyelvet a maguk helyéről.
A természetes nyelvekhez való közeledésnek nem tudom mi értelme (már ha programozásról és nem egyfajta felhasználói felületről beszélünk), a természetes nyelvek nem egyértelműsége miatt nehezen alkalmazhatók reprodukálható eredmény elérésére, az absztrakciós képesség mindig elvárás lesz attól, aki programozni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!