Nálatok a programozók hogy klikkesednek?
Náunk a munkahelyen két klikk alakult ki:
- Akik ki merik mondani, hogy pénzért dolgoznak.
- Akik nem merik, de megjátsszák, hogy mennyire érdekli őket az innováció.
Azt gondolná az ember, hogy az előbbi csoport -mivel csak a pénzért dolgozik- rossz szakember lenne, de a valóságban, ott vannak a legkiválóbb mérnökök.
Az álszent-innovatív rövidujjú pólós csoport szakmai színvonala sehol sincs...
Nálatok is ez van? Vagy ez munkahelyenként változik?
Ember, ez már nem az első kérdésed, szerintem kezeltesd magad!
Amúgy alapvetően nyilván mindenki valamilyen szinten pénzért dolgozik, hiszem valamiből élni kell, meg nyilván ha nem pénzért dolgoznál nem járnál be reggelente. Ugyanakkor szerintem ez tökéletesen az a pálya, hogy úgy, hogy az egész totál nem érdekel nem lehet hosszú távon csinálni, mert totál belefásulsz és kiégsz. Ezt viszont kiégve nem lehet csinálni, mert igényel némi kreativitást, ami jellemzően akkor jön meg, ha élvezed is amit csinálsz. Nem mondom, időnként én is kapok piszok unalmas feladatokat, de a többsége azért érdekes, illetve a végső termék is érdekes számomra, ami elkészül, számomra mindig is izgalmas volt, ahogy először elkészülnek a tervek, majd ahogy készül a program szép lassan a különálló egységek összeállnak (vagy nem) valami működő programmá. Mindemellett természetesen ha holnap bejelentenék, hogy a fizetésemet a felére csökkentik, akkor akkor látnának utoljára :) De ugyanakkor, ha elkezdeném komolyabban unni a munkámat és úgy érezném, hogy nem tudok már fejlődni és nincs benne semmi élvezet számomra, akkor keresnék újat (ahogy tettem is azt már korábban).
Nálunk az ebbe a 2 csoportba tartozó embereket fel sem veszik.
Szóval nem, nem így van.
A kérdező durván sarkít de van igazság abban amit mond.
Én ha meghallom valami meetingen az "innováció" szót tudom, hogy csak bullshit fog jönni. Ilyenkor általában valami buzzword áradat jön, vagy valaki beajánl egy 20 éves technológiát amit most ismert meg és tetszik neki.
Bár személyes tapasztalataim szerint is igaz, hogy a sokat megélt senior mérnök, aki képes megoldani a rá bízott feladatokat, gyakran mindenre ráhúzza a kutyabőrt. Ami valóban költséghatékony és valóban működik, de nem biztos, hogy 10 év múlva is megél belőle. Szerencsére a tapasztaltabb mérnökök képesek fejlődni, pont ezért hívjuk őket tapasztaltabb mérnököknek.
Az érme másik oldala pedig a "rövidujjú pólós csoport" - akikkel szinten volt dolgom - ők általában inkompetensek. Ők általában végletekig egyszerűsített kreatív megoldásokkal és új ötletekkel jönnek, amik 95% félmegoldások, használhatatlanok és nem produktívak. Igazából fel sem fogják a problémát. A maradék 5%-ban viszont beletrafálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!